Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pondělní rýže

Tohle jídlo je geniální způsob, jak využít zdánlivě nesourodé zbytky a zásoby. Spojení vajec a rýže vás přímo uchvátí!
Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 2-3
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
P

Ingredience

    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 1 vejce, ušlehané se 2 lžícemi vody
    • 1 nasekaná cibule
    • 2 podrcené stroužky česneku
    • 1 zarovnaná lžíce kari
    • 2 lžíce kečupu
    • velká hrst mraženého hrášku (asi 100 g)
    • 250 g jakékoli vařené rýže, i od včerejška
    • 180 g tepelně upraveného kuřecího či vepřového masa, rozděleného na proužky
    • asi 1 lžíce sójové omáčky na dochucení

Příprava jídla

1.  Na vyšším plameni rozpalte na pánvi polovinu oleje. Přidejte rozšlehané vejce a rozlijte ho po celé ploše. Asi po minutě omeletu obraťte podobně jako palačinku a ještě ji minutu dopékejte po druhé straně. Hotovou omeletu pak položte na mělký talíř.

2.  Na téže pánvi rozehřejte zbývající olej, vsyp­te do něj cibuli a smažte ji tři až čtyři minuty, než zezlátne. Poté přidejte česnek, kari a kečup. Vsypte mražený hrášek a pečte minutu dvě, než začne povolovat. Přimíchejte rýži, maso a zhruba deci vody a vařte na středním plameni, až se směs důkladně prohřeje a rýže se zbarví po kari.

3.  Mezitím rozdělte omeletu na dlouhé proužky. Spolu se sójovou omáčkou ji přidejte k rýži a ještě chvíli společně vařte. Směs rozdělte na talíře a servírujte spolu se sójovou omáčkou pro případné dochucení.

Kouzelná příprava:
Hotová trvanlivá rýže Huercasa čeká jen na to, až ji ohřejete. Navíc je bio! Prodává ji třeba Bio Market Vítek, 400 g/37 Kč. 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
pondělní rýže je recept, který se dá libovolně obněňovat ale už v původní verzi je naprosto božský.Chutná skvěle nejen v pondělí.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.12

Přidat komentář