
Trojitý cheesecake
Cheesecake a Amerika patří nerozlučně k sobě. A hravé San Francisco si vzalo do parády i tenhle slavný dezert!
Vydání: 2006/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 40 minut
Pečení: 40 minut
P
Ingredience
- 150 g rozdrcených máslových sušenek
- 50 g másla + trocha na vymazání
- 50 g mletých ořechů
- 1 lžíce krupicového cukru
- 300 g plnotučného tvarohu
- 150 g měkkého kozího sýra (St. Pierre)
- 50 g krupicového cukru
- 250 g mascarpone
- 4 vejce, lehce prošlehaná
- na omáčku a zdobení
- 50 g krupicového cukru
- 200 g malin a několik jahod na ozdobu
Na náplň:
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vymastěte osm formiček o objemu 150 ml. Máslo rozpusťte na pánvi a vmíchejte do něj drcené sušenky, mleté ořechy i cukr. Směs rozdělte do formiček v asi centimetrové vrstvě a lehce ji přimáčkněte. Vložte do trouby a zhruba deset minut předpékejte. Vyjměte, nechte vychladnout a teplotu trouby snižte o třicet stupňů.
2. Ingredience na náplň spolu prošlehejte, abyste získali hladkou směs. Formičky postavte na plech a do každé nalijte trochu krému tak, aby náplň sahala přibližně centimetr pod okraj. Opatrně vložte do trouby a pečte pětadvacet až třicet minut, aby náplň zpevnila; když na formičku poklepete, měl by se střed jenom lehounce chvět. Pokud během chladnutí náplň trochu klesne a popraská, nic si z toho nedělejte, ovocná omáčka všechno elegantně zachrání. Po vyjmutí z trouby nechte obsah formiček úplně vychladnout, pak je překryjte fólií a dejte do ledničky – aspoň na hodinu, ale klidně až na dva dny.
3. Na omáčku svařte 50 ml vody s cukrem; tak za pět minut začne být směs sirupovitá. Vsypte polovinu malin a vařte je asi dvě minuty, až začne ovoce praskat. Protřete sítem nebo jemným cedníkem, abyste odstranili semínka. Vmíchejte zbylé maliny (pár jich schovejte na ozdobu) a nechte omáčku vychladnout.
4. Vyjměte formičky z lednice. Okraje objeďte nožem namočeným v horké vodě, vyklopte na prkénko a překlopte. Podávejte přelité omáčkou a ozdobené jahodami a malinami.
2. Ingredience na náplň spolu prošlehejte, abyste získali hladkou směs. Formičky postavte na plech a do každé nalijte trochu krému tak, aby náplň sahala přibližně centimetr pod okraj. Opatrně vložte do trouby a pečte pětadvacet až třicet minut, aby náplň zpevnila; když na formičku poklepete, měl by se střed jenom lehounce chvět. Pokud během chladnutí náplň trochu klesne a popraská, nic si z toho nedělejte, ovocná omáčka všechno elegantně zachrání. Po vyjmutí z trouby nechte obsah formiček úplně vychladnout, pak je překryjte fólií a dejte do ledničky – aspoň na hodinu, ale klidně až na dva dny.
3. Na omáčku svařte 50 ml vody s cukrem; tak za pět minut začne být směs sirupovitá. Vsypte polovinu malin a vařte je asi dvě minuty, až začne ovoce praskat. Protřete sítem nebo jemným cedníkem, abyste odstranili semínka. Vmíchejte zbylé maliny (pár jich schovejte na ozdobu) a nechte omáčku vychladnout.
4. Vyjměte formičky z lednice. Okraje objeďte nožem namočeným v horké vodě, vyklopte na prkénko a překlopte. Podávejte přelité omáčkou a ozdobené jahodami a malinami.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Markéta (neověřeno)
21. Červenec 2007 14:08
Alena (neověřeno)
10. Září 2007 21:13