Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Trojitý cheesecake

Cheesecake a Amerika patří nerozlučně k sobě. A hravé San Francisco si vzalo do parády i tenhle slavný dezert!
Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 40 minut
P
Dort Americká

Ingredience

    • 150 g rozdrcených máslových sušenek
    • 50 g másla + trocha na vymazání
    • 50 g mletých ořechů
    • 1 lžíce krupicového cukru

    Na náplň:
    • 300 g plnotučného tvarohu
    • 150 g měkkého kozího sýra (St. Pierre)
    • 50 g krupicového cukru
    • 250 g mascarpone
    • 4 vejce, lehce prošlehaná
    • na omáčku a zdobení
    • 50 g krupicového cukru
    • 200 g malin a několik jahod na ozdobu

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vymastěte osm formiček o objemu 150 ml. Máslo rozpusťte na pánvi a vmíchejte do něj drcené sušenky, mleté ořechy i cukr. Směs rozdělte do formiček v asi centimetrové vrstvě a lehce ji přimáčkněte. Vložte do trouby a zhruba deset minut předpékejte. Vyjměte, nechte vychladnout a teplotu trouby snižte o třicet stupňů.

2.  Ingredience na náplň spolu prošlehejte, abyste získali hladkou směs. Formičky postavte na plech a do každé nalijte trochu krému tak, aby náplň sahala přibližně centimetr pod okraj. Opatrně vložte do trouby a pečte pětadvacet až třicet minut, aby náplň zpevnila; když na formičku poklepete, měl by se střed jenom lehounce chvět. Pokud během chladnutí náplň trochu klesne a popraská, nic si z toho nedělejte, ovocná omáčka všechno elegantně zachrání. Po vyjmutí z trouby nechte obsah formiček úplně vychladnout, pak je překryjte fólií a dejte do ledničky – aspoň na hodinu, ale klidně až na dva dny.

3.  Na omáčku svařte 50 ml vody s cukrem; tak za pět minut začne být směs sirupovitá. Vsypte polovinu malin a vařte je asi dvě minuty, až začne ovoce praskat. Protřete sítem nebo jemným cedníkem, abyste odstranili semínka. Vmíchejte zbylé maliny (pár jich schovejte na ozdobu) a nechte omáčku vychladnout.

4.  Vyjměte formičky z lednice. Okraje objeďte nožem namočeným v horké vodě, vyklopte na prkénko a překlopte. Podávejte přelité omáčkou a ozdobené jahodami a malinami.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jak oslavit Mezinárodní den cheesecaku?

Překvapivá historie cheesecaku! Věděli jste, že dort milovali už starověcí Řekové?

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Chuťově je vynikající a dá se i dost dobře zmrazit:-) Jen ten kozí sýr je dost výrazný,takže pokud nejste jeho milovníky, dejte ho tam půlku,ale určitě nevynechávejte, dezert by přišel o další svůj rozměr, které naše české "tvarohové" koláče postrádají.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.67

Přidat komentář