Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polentové škubánky se čtyřmi druhy sýra

Vychladlá polenta je podobně jako brambory schopna mnoha dalších proměn, což je také příčinou její široké obliby. Dá se různě krájet a vykrajovat, ať už nožem, nebo lžící. Tahle metamorfóza nám připomněla české škubánky; s ‚quattro formaggi‘ ovšem získají italský šmrnc!

Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
+ doba na chladnutí polenty
PT10M
Italská

Ingredience

    • ½ kg polentové mouky
    • rostlinný olej na vymazání plechu, případně opékání škubánků
    • 300 g čtyř různých druhů sýra včetně plísňového, nastrouhých nebo rozdrobených

Příprava jídla

1.  Polentu uvařte podle návodu na obalu; poměry vody a mouky i čas vaření se totiž mohou u různých typů velmi lišit. (U instantní polenty to bývá jeden díl vody ke čtyřem dílům mouky a osmiminutová doba varu.) Po uvaření naneste polentu ve vyšší vrstvě na plech vymazaný olejem, povrch uhlaďte a nechte vychladnout. Pak lžící vykrajujte ,škubánky‘; jestli chcete, můžete je ještě osmahnout na pánvi. Budou pak výraznější, ale také o něco vydatnější.

2.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů, vykrájenou polentu naklaďte do pekáčku nebo na zapékací pánev a posypte nastrouhanými a/nebo rozdrobenými sýry. Vložte do trouby a zhruba deset minut zapékejte, aby se sýr natavil.

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rychlý guláš s knedlíky z polenty

Polentové lasagne

Polentový koláč

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vzala jsem to jako inpiraci a zkusila s bramborovými škubánky, které moc často nedělám - jsou pracné a stejně, byť opečené, zbydou. Tentokrát nezbylo nic a poptávka trvala! Příště konečně udělám polentové. Srdečně zdravím redakci časopisu Apetit. LL
Obrazek uzivatele
tak mně moc nechutnaly, polenta je bez chuti (to vím), ale ani sýr jí nezachránil. Asi jsem někde udělala chybu
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.85
Obrazek uzivatele
Musím přiznat, že mne polenta zklamala. Kombinace čtyř druhů sýrů byla výborná, ale ve spojení s polentou... Třeba jsem něco opomněla.
Obrazek uzivatele
Polenta je velmi zdrava no je pravda, ze je bez chuti -tak jej treba pomoct. Ja ju dochucujem tak, ze pri vareni pridam kocku bujonu, zeleninovy alebo aj slepaci. Skusala som aj masovy aby to zavanalo trochu po masku pre mojho draheho :) Vsetky kombinacie su vyborne mozete skusit aj granulovany cesnak ci bylinky - fantazii sa medze nekladu. takto upravena polenta ma iny smrnc.Dobru chut.

Přidat komentář