Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí steak s hořčičnou omáčkou

Steak je skvělá volba na večeři pro jednoho: je šťavnatý, ale hlavně hned hotový. A s hořčičnou omáčkou je opravdu výborný!
Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 3 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na malé kostičky
    • 200g plátek hovězí svíčkové
    • sůl a pepř
    • 1 lžíce červeného vinného octa
    • 1 lžíce zakysané smetany
    • 1 lžíce smetany ke šlehání
    • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
    • 1 lžíce čerstvého estragonu, nasekaného
    • zelený salát k podávání

Příprava jídla

1.  V malé nepřilnavé pánvi (je nutné, abyste k ní měli pokličku) rozpalte lžíci oleje. Vhoďte do něj kostičky brambor, zakryjte pokličkou a asi deset minut opékejte. Pánvičkou občas zatřeste. Pak sundejte poklici a brambory ještě tak čtyři až pět minut opékejte, aby byly krásně křupavé a zlaté.

2.  Mezitím osolte a opepřete maso. Přibližně pět minut předtím, než budou hotové brambory, rozpalte v menší těžké pánvi zbývající olej a osmahněte steak – z každé strany minutu a půl až dvě minuty; záleží jen na vás, jak ­propečené maso máte rádi.

3.  Biftek přesuňte na teplý talíř. Trochu stáhněte plamen a vlijte do pánve ocet (hned se odpaří), pak rychle přimíchejte oba druhy smetany a hořčici. Povařte tak, abyste získali omáčku. Poprašte ji estragonem, ochutnejte, případně dosolte.

4.  Omáčkou přelijte maso a posypte ji zbývajícím estragonem. Podávejte s křupavými brambůrkami a zeleným salátem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.19

Přidat komentář