Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Teplý bramborový salát s petrželkou

Bramborový salát trochu jinak
Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření + odpočívání: 15 + 15 minut
P
Francouzská

Ingredience

    • 500 g vydrhnutých drobných nových brambor
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • šťáva a jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu
    • 5 lžic extra panenského olivového oleje
    • 3 lžíce nasekané petrželky
    • 2 jarní cibulky, jemně pokrájené napříč
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Brambory uvařte do změknutí (asi čtvrt hodiny) ve slané vodě. V misce smíchejte hořčici s citronovou kůrou i šťávou a po­malu přimíchávejte olej. Vzniklou emulzi osolte a opepřete.

2.  Slijte brambory a vložte je do velké mísy. Zakápněte dresin­kem a jemně promíchejte. Nechte čtvrt hodiny stát, aby se chuti spojily. Před podáváním k bramborám přimíchejte petrželku a jarní cibulku. Osolte, opepřete a ihned podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.66

Přidat komentář