Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavý kuřecí salát

Pikantní a aromatický. Svěží asijské chutě.

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování: 2 hodiny
PT35M
Vaření 0:35
Salát Asijská

Ingredience

    • 4 lžíce vietnamské rybí omáčky  (koupíte běžně v supermarketech)   nebo sójové omáčky
    • 2 vykostěná kuřecí prsíčka bez kůže
    • 4 lžíce citronové šťávy
    • lžíci cukru (podle chuti můžete dát i víc)
    • 1/2 lžičky nahrubo namletého černého pepře
    • 1 najemno nasekanou malou chilli papričku bez semínek
    • 200 g najemno nakrájeného bílého zelí
    • 2 středně velké mrkve, krájené najemno
    • 1 malou cibuli, nakrájenou na tenká kolečka
    • 4 lžíce nahrubo nasekaných bylinek,  třeba 2 lžíce lístků máty a 2 lžíce lístků koriandru nebo petrželky
    • nasekanou čerstvou mátu na ozdobu
    • 2 lžíce najemno nasekaných solených  arašídů na ozdobu

    Na zálivku:

    • 3 stroužky česneku
    • 3 větší čerstvé chilli papričky, rozpůlené a bez semínek
    • lžíci cukru krupice
    • 3 lžíce chilli omáčky (seženete běžně  v supermarketech)
    • 3 lžíce vietnamské rybí omáčky
    • 3 lžíce rýžového octa

     

Příprava jídla

1. Kuřecí maso vložte do vařící vody s polovinou rybí omáčky. Deset minut povařte a maso nechte vychladnout. Pak je nakrájejte najemno.

2. Zbylou rybí omáčku mezitím ve velké míse smíchejte s citronovou šťávou, cukrem, pepřem a nasekanou chilli papričkou. Do směsi přidejte zelí, mrkev, cibuli i kuře s bylinkami a dobře promíchejte. Přikryté nechte v chladničce marinovat alespoň dvě hodiny (nejlépe však přes noc).

3. Na zálivku zpracujte v hmoždíři tloukem česnek, chilli papričky i omáčku, rybí omáčku a cukr tak, aby vznikla pasta. Přimíchejte ocet a šest lžic vody. Vlijte na salát.

4. Salát posypte oříšky a mátou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 7/04, str.20
Obrazek uzivatele
Použila jsem místo bilého zelí, červené - je to potom barevnější. Doporučuji dát o stroužek česneku méně, má tendenci přebít všechny ostatní chutě. Místo arašídů, jsou ještě chutnější kešu oříšky. Potom je to absolutní dokonalost :)

Přidat komentář