Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Italský megasendvič

Vito Mollica je velkým přítelem kvalitních surovin a hledá je i v Čechách. Velmi si oblíbil i český chleba, například šumavu. Další ingredience oslavují Itálii; jejich množství násobte počtem osob.

Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 10 minut
PT4M
Opékání 0:04
Sendvič Italská

Ingredience

    • 2 plátky chleba podle vlastní chuti
    • trochu extra panenského olivového
    • oleje na zakapání (nemusí být)
    • 100 g gorgonzoly, jemného sýra s modrou plísní, nakrájeného na plátky
    • 100 g italské sušené šunky prosciutto (pršut)
    • 2 malé naložené artyčoky (prodávají supermarkety, například Delvita)
    • 2–3 cherry rajčátka
    • několik výhonků čerstvého chřestu, ­nejlépe zeleného
    • 2 lžíce oliv a kaparů

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Plátky chleba položte na plech a dvě tři minuty opečte v troubě, aby zezlátly a byly křupavé. Pak okolo nich rozložte rajčátka a nechte je lehce opéct. Troubu vypněte. Jestli chcete, zakápněte chleba olejem; potom ho pokryjte gorgonzolou a vraťte do trouby. Je ještě teplá, takže se sýr nataví a zvláční. 

2.  Vyjměte a rozložte na chléb jemné plátky prosciutta, artyčoky nakrájené na plátky, špičky chřestu (zelený nemusíte tepelně upravovat), zvláčnělá rajčátka, vypeckované pokrájené olivy a kapary. Podávejte sendviče ještě teplé, ale dobré budou i poté, co vychladnou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí 'giardiniera' s bruschettou

Rýžový salát se zeleninou

Slaný koláč se špenátem a ricottou

Broskve na víně

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.52

Přidat komentář