
Italský megasendvič
Vito Mollica je velkým přítelem kvalitních surovin a hledá je i v Čechách. Velmi si oblíbil i český chleba, například šumavu. Další ingredience oslavují Itálii; jejich množství násobte počtem osob.
Vydání: 2006/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 1
Ingredience
- 2 plátky chleba podle vlastní chuti
- trochu extra panenského olivového
- oleje na zakapání (nemusí být)
- 100 g gorgonzoly, jemného sýra s modrou plísní, nakrájeného na plátky
- 100 g italské sušené šunky prosciutto (pršut)
- 2 malé naložené artyčoky (prodávají supermarkety, například Delvita)
- 2–3 cherry rajčátka
- několik výhonků čerstvého chřestu, nejlépe zeleného
- 2 lžíce oliv a kaparů
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Plátky chleba položte na plech a dvě tři minuty opečte v troubě, aby zezlátly a byly křupavé. Pak okolo nich rozložte rajčátka a nechte je lehce opéct. Troubu vypněte. Jestli chcete, zakápněte chleba olejem; potom ho pokryjte gorgonzolou a vraťte do trouby. Je ještě teplá, takže se sýr nataví a zvláční.
2. Vyjměte a rozložte na chléb jemné plátky prosciutta, artyčoky nakrájené na plátky, špičky chřestu (zelený nemusíte tepelně upravovat), zvláčnělá rajčátka, vypeckované pokrájené olivy a kapary. Podávejte sendviče ještě teplé, ale dobré budou i poté, co vychladnou.
2. Vyjměte a rozložte na chléb jemné plátky prosciutta, artyčoky nakrájené na plátky, špičky chřestu (zelený nemusíte tepelně upravovat), zvláčnělá rajčátka, vypeckované pokrájené olivy a kapary. Podávejte sendviče ještě teplé, ale dobré budou i poté, co vychladnou.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
10. Září 2007 20:49