Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rýžový salát se zeleninou

Vito Mollica stvořil rýžový salát většinou z vlajkových ingrediencí italské kuchyně, ale neznamená to, že jej při jejich nedostatku musíte oželet. Podstatné je, aby vše, co do salátu použijete, bylo čerstvé a kvalitní. Kombinace ingrediencí jsou za těchto podmínek zcela ve vaší režii. Násobte je podle množství strávníků.

Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát Italská

Ingredience

    • 200 g rýže typu basmati
    • 60 g zeleného hrášku
    • 60 g kukuřičných zrn
    • 60 g sýra, ideálně italské fontiny
    • 60 g paprik, loupaných (prodávají se i konzervované)
    • 60 g pikantního tvrdého italského salámu (nahradit můžete kvalitním paprikovým, čabajkou apod.)
    • 40 g oliv
    • 20 g kaparů
    • 50 g naložených artyčoků překrájejte na kousky
    • sekaná pažitka
    • extra panenský olivový olej
    • sůl
    • čerstvě mletý černý pepř

Příprava jídla

200 g rýže typu basmati uvařte podle návodu doměkka. Tato aromatická indická rýže zůstává i po uvaření sypká, neslepuje se. 60 g zeleného hrášku a 60 g kukuřičných zrn krátce povařte v osolené vodě, ať jsou čerstvé či konzervované. Sceďte. 60 g sýra, ideálně italské fontiny, 60 g paprik, loupaných (prodávají se i konzervované) nakrájejte na kostičky, stejně jako 60 g pikantního tvrdého italského salámu (nahradit můžete kvalitním paprikovým, čabajkou apod.) 40 g oliv, 20 g kaparů, 50 g naložených artyčoků překrájejte na kousky. Vše promíchejte s rýží a dochuťte sekanou pažitkou, extra panenským olivovým olejem, solí a čerstvě mletým černým pepřem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Recepty se spoustou zeleniny

Italský megasendvič

Domácí 'giardiniera' s bruschettou

Slaný koláč se špenátem a ricottou

Broskve na víně

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.53

Přidat komentář