Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Placaté grilované kuře

Je až neuvěřitelné, co udělá obyčejné ‚rozplácnutí‘ s chutí kuřete. Přesvědčte se o tom sami!
Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2-4
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování: 30 minut Grilování: 40-60 minut
P
Marináda

Ingredience

    • kuře o váze zhruba 1,3 kg, upravené
    • naplocho (viz Jak na věc)
    • trocha piva nebo vody na potření
    • 2 rozčtvrcené citrony k podávání

    NA MARINÁDU
    • 3 lžíce olivového oleje + trocha k podávání
    • 1 lžička pálivé papriky + trocha k podávání
    • 1 rozdrcený stroužek česneku
    • kůra a šťáva z jednoho citronu
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1.  Smíchejte suroviny na marinádu a směsí potřete kuře ze všech stran. Nechte aspoň půl hodiny marinovat v chladničce.

2.  Položte kuře do středu grilu a opékejte pět minut z každé strany. Pak ho odsuňte ke kraji, pravidelně otáčejte a sem tam potřete pivem či vodou. Než kuře sundáte z grilu, nařízněte maso mezi stehny a hrudní kostí a přesvědčte se, že je propečené: mělo by být bílé a pevné.

3.  Sejměte a nechte zakryté deset až patnáct minut odpočívat. Naporcujte, pokapejte citronovou šťávou i olivovým olejem a posypte  paprikou. Podávejte s dílky citronu.

Na pánvi 
Pánev rozpalte na střední teplotu a kuře pečte dvacet až třicet minut z obou stran pod pokličkou z woku – pára napomůže vaření. Kdyby se vám kuře zdálo suché, zakápněte ho trochou piva či vody.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
a ako teda ,, na vec,, ?
Obrazek uzivatele
Pokud jsi nikde návod - jak na věc nenašla, patrně jde pouze o odkaz v tištěném časopise a na webu to není.
Obrazek uzivatele
Nasla jsem ten casopis, ve kterem to kdysi bylo, tak to sem napisu: Vykostovacimi nuzkami odstrihnete konce kridelek a kuzi z krku. Kure otocte na prsa, obstrihnete pater a vyhodte ji. Opet otocte a zatlacenim na prsni kost kure zplostete. Aby zustalo ploche, sikmo ho z obou stran naskrz propichnete dvema jehlicemi. Tak takhle:o))
Obrazek uzivatele
Ďakujem veľmi pekne :o)
Obrazek uzivatele
Já zase našel na webu tohle. Tak si můžete vybrat. :o) Ostrým větším nožem rozřízneme kuřeti prsní kost, ale nerozřízneme je úplně. Rozevřeme jeho tělo jako knihu s vazbou u pátěře tak, že vytvoří plochu. Abychom to snadněji dokázali musíme je přece jen malinko naříznout kosti u páteře

Přidat komentář