Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové s hořčicí a rozmarýnem

Grilované libové vepřové, například kotlety, může být poněkud suché a tuhé. Použijte proto třeba krkovičku – díky tuku zůstane maso vláčné.
Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
26 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování: 3 hodiny Grilování: 10 minut
P
Marináda

Ingredience

    • 4 plátky krkovičky o váze asi 200 g

    NA MARINÁDU
    • 2 lžíce hořčice, nejlépe plnotučné
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 velké stroužky česneku, pokrájené
    • na tenká kolečka
    • 2 větvičky rozmarýnu, pouze lístky
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1.  Smíchejte hořčici, olej, česnek, lístky rozmarýnu, ocet a trochu černého pepře. Vložte do velkého mikrotenového sáčku, přidejte maso a dobře promíchejte. Sáček neprodyšně uzavřete a maso nechte aspoň tři hodiny marinovat.

2.  Zbavte vepřové zbytků marinády: všechnu ji seškrabejte do misky a nařeďte trochou vody. Rozpalte grilovací pánev a maso pečte deset minut. Jednou nebo dvakrát ho otočte a čas od času potřete marinádou.
 
3.  Vyjměte z pánve a osolte. Pak nechte maso 10 minut volně zabalené v alobalu odpočívat.

Na grilu 
Krkovičku grilujte z každé strany asi tři minuty, aby zhnědla. Pak maso posuňte ke straně grilu a nechte deset až dvacet minut dopékat; mělo by být hotové, ale ne přepečené. Sem tam ho potřete marinádou nebo pokapejte vodou či pivem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.52
Obrazek uzivatele
Nejlepší na grilu a naložené přes noc.

Přidat komentář