
Rychlé houby, lilky a papriky
Připravte si marinádu do malého rendlíku nebo hrnku a mějte ji vedle grilu, abyste mohli zeleninu pravidelně potírat. Velké klobouky žampionů portobello jsou na grilování skvělé, stejně jako řízky z lilku.
Vydání: 2006/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Grilování: 5-10 minut
Grilování: 5-10 minut
P
Ingredience
- 4 žampiony portobello
- 1 středně velký lilek
- 2 papriky
- sůl
- 2 lžíce sójové omáčky
- 100 ml olivového oleje
- 2 rozdrcené stroužky česneku
- 2 lžíce jablečného octa
- 1 lžička sušeného tymiánu či oregana
NA MARINÁDU
Příprava jídla
V hrnku smíchejte všechny přísady na marinádu. Očistěte houby – nohy odlomte, ale neloupejte klobouky. Lilek podélně rozkrájejte na silné řízky a jednu stranu dužniny křížem krážem nařezejte. Všechnu zeleninu trochu pomažte marinádou, osolte a za rovnoměrného obracení grilujte doměkka; mělo by stačit pět až deset minut. Upečenou zeleninu ještě jednou potřete marinádou a pak znovu před podáváním.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
5. Září 2007 08:41
Eva Klabzubová
9. Červenec 2009 19:34