Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rychlé houby, lilky a papriky

Připravte si marinádu do malého rendlíku nebo hrnku a mějte ji vedle grilu, abyste mohli zeleninu pravidelně potírat. Velké klobouky žampionů portobello jsou na grilování skvělé, stejně jako řízky z lilku.
Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Grilování: 5-10 minut
P
Marináda

Ingredience

    • 4 žampiony portobello
    • 1 středně velký lilek
    • 2 papriky
    • sůl

    NA MARINÁDU

    • 2 lžíce sójové omáčky
    • 100 ml olivového oleje
    • 2 rozdrcené stroužky česneku
    • 2 lžíce jablečného octa
    • 1 lžička sušeného tymiánu či oregana  

Příprava jídla

V hrnku smíchejte všechny přísady na marinádu. Očistěte houby – nohy odlomte, ale neloupejte klobouky. Lilek podélně rozkrájejte na silné řízky a jednu stranu dužniny křížem krážem nařezejte. Všechnu zeleninu trochu pomažte marinádou, osolte a za rovnoměrného obracení grilujte doměkka; mělo by stačit pět až deset minut. Upečenou zeleninu ještě jednou potřete marinádou a pak znovu před podáváním.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nadýchaný houbovec

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.52
Obrazek uzivatele
zeleninu na grilu u nás jíme všichni a v obrovském množství. pro děti bez jakékoli marinády a pro nás dospělé samozřejmě vždy nějak marinovanou. navíc jsem ted vyhrála s hellmannsem rakletový gril, tak to jede každý večer- a proč ne, zeleninka je zdravá, tak hurá na to:) stačilo koupit jednu majolku, poslat sms a bylo to. soutěž ještě běží - grily se rozdávají každý den.

Přidat komentář