Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Garnáty po thajsku

Velké garnáty jsou ideální pro rychlou úpravu. Buď je napíchejte na jehlice a pečte na středu grilu, nebo zabalte do alobalu a položte ke kraji.
Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Grilování: 5 minut
P
Marináda

Ingredience

    • 600 g velkých garnátů
    • 4 stonky citronové trávy

    NA MARINÁDU
    • 1 velká chilli paprička, zbavená semínek a jemně nasekaná
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 2 lžičky thajské rybí omáčky nebo sójové omáčky
    • 2 velké rozdrcené stroužky česneku
    • 2 lžičky mletého zázvoru
    • 1 lžička kmínu
    • sůl

Příprava jídla

Očištěné garnáty dejte do misky a přidejte k nim smíchané přísady na marinádu. Po pěti minutách garnáty napíchejte na kovové jehlice, položte je do středu grilu na stonky citronové trávy a pečte dvě až tři minuty, aby ztmavly. Otočte a grilujte další dvě až tři minuty.

Na grilovací pánvi 

Rozpalte pánev a vložte do ní garnáty s citronovou trávou. Pečte dvě až tři minuty; jednou otočte.
Dejte pozor, abyste garnáty nepřepekli.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.53

Přidat komentář