Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní kuřecí paličky z křidýlek

Stačí tři řezy nožem, a máte po starostech, jak kuřecí křidýlka co nejdůkladněji okousat. Z křidýlek se stanou paličky! Dobře se drží – a ještě lépe konzumují! Maso naložím do marinády už doma; pokud jsou křidýlka opravdu čerstvá, v chladu vydrží až dva dny.

Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Marinování: aspoň 6 hodin
P
Marináda Americká

Ingredience

    • 12 kuřecích křidýlek

    Na marinádu

    • 1 najemno nakrájená cibule
    • 4 lžíce oleje
    • sůl a pepř
    • 2 chilli papričky, zbavené semínek
    • a nakrájené nadrobno
    • 1 lžíce worchesterské omáčky
    • 1 lžíce tmavé sójové omáčky
    • 1 lžíce medu
    • 1 lžička hořčice
    • 1 lžička citronové šťávy

     

Příprava jídla

1.  Ve větší misce smíchejte všechny suroviny na marinádu. Křidýlka opláchněte a připravte podle návodu pod tímto receptem. Pak je naložte aspoň na šest hodin do marinády.

2.  Rozpalte gril nebo grilovací pánev a kuřecí paličky dozlatova opečte. Pokud si nejste jisti, jestli jsou už dostatečně propečené, bodněte do nich kovovou jehlicí – jestliže z masa vytéká růžová šťáva, potřebuje ještě chvíli grilovat. Podávejte horké, s pečivem nebo bramborami a se zelným salátem Coleslaw.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rizoto s cuketou a gorgonzolou

Salát Coleslaw

Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem

Bramborová omeleta

Šneci z vepřové panenky

4x grilovaná kuřecí stehna & jedna křídla navrch

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.28

Přidat komentář