Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborová omeleta

Prostá jídla bývají nejchutnější – a tohle je jednoznačný důkaz! My jsme omeletu připravili ze syrových brambor, ale pokud vám zbyly vařené, ušetříte čas: celkovou dobu přípravy si zkrátíte zhruba o čtvrthodinu.

Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10

Ingredience

    • 4 lžíce rostlinného oleje
    • 300 g nových brambor, neloupaných, nakrájených na kostičky
    • 3 nakrájené jarní cibulky (zelené části  cibulek si nechte na ozdobu)
    • 100 g čerstvých hub, očištěných a nakrájených nadrobno
    • 3 vejce
    • sůl a pepř
    • 50 ml čtyřicetiprocentní smetany

Příprava jídla

1.  Na pánvi rozpalte olej a dozlatova na něm osmahněte brambory; trvá to přibližně deset minut. Pak přidejte houby i cibulku a asi pět minut poduste.

2.  Vajíčka prošlehejte, osolte, opepřete a přilijte do nich smetanu. Směs vlijte na opečený základ, přikryjte pokličkou a nechte asi čtvrt hodiny dusit na středním plameni. Aby se omeleta nepřipalovala, průběžně ji nadzvedávejte ode dna plochou vařečkou nebo vidličkou.

3.  Podávejte teplé, ozdobené kolečky ze zelených částí jarních cibulek.

Roztočte to! 
Do omelety můžete přidat kostičky pikantní klobásy – opečte ji na pánvi spolu s bramborami.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rizoto s cuketou a gorgonzolou

Pikantní kuřecí paličky z křidýlek

Salát Coleslaw

Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem

Šneci z vepřové panenky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.30

Přidat komentář