Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šneci z vepřové panenky

Panenka zůstane díky slanině krásně šťavnatá. V kombinaci s plněnými papričkami je to přímo božské jídlo!

Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M

Ingredience

    • 600 g vepřové panenky (zhruba 2 × 10 cm)
    • provensálské koření
    • plátky slaniny
    • malé papriky (prodává Makro, balení za 60 Kč)
    • kostičky sýra akawi
    • bylinkové bagety

Příprava jídla

1.  Dřevěné špejle ponořte do vody; nebudou pak hořet. 600 g vepřové panenky nakrájejte na tenké plátky (zhruba 2 × 10 cm). Posypte je provensálským kořením, osolte, opepřete a navrch položte plátek slaniny. Zarolujte a dejte stranou. Malé papriky (prodává Makro, balení za 60 Kč) nařízněte, odstraňte z nich semínka a pak do každé dejte kostičku sýra akawi.

2.  Na špejle střídavě napichujte naplněné papriky a závitky z panenky. Zhruba čtvrt hodiny ze všech stran opékejte na grilu či grilovací pánvi. Podávejte s bylinkovými bagetami, připravenými podle návodu na téhle straně.

Bylinkové bagety 
Změklé máslo osolte a smíchejte s jemně posekanými bylinkami, například pažitkou, bazalkou, kerblíkem, koprem, petrželkou… Den staré pečivo (my jsme použili bagety, ale vhodné jsou i housky, rohlíky, ciabatty…) několikrát nařízněte a do zářezů vetřete bylinkové máslo. Pečivo zabalte do alobalu a nechte na okraji grilu prohřát.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rizoto s cuketou a gorgonzolou

Pikantní kuřecí paličky z křidýlek

Salát Coleslaw

Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem

Bramborová omeleta

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tak jsme z tohoto receptu vysla tak, ze jsem - udelala tenke dlouhe platky z panenky - ty zakapala olivovym olejem, zlehka osolila a posypala cerstvyma bylinkama ala provensalske koreni a nechala odlezet - pokladla slaninu - srolovala a kazdeho snecka jsem napichla na paratko a grilovala obklopene zeleninou (cuketa, paprika, cherry r.) tak, ze kazdy snek lezel na jednom platku cukety a byl jim prikryt.. pod grilem asi 20 minut a lahoda! :)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.31

Přidat komentář