Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát Niçoise

Název proslulého salátu z francouzského Azurového pobřeží se vyslovuje [nysoaz]. Kromě zeleniny v něm musí být natvrdo vařená vejce a konzervovaný tuňák. Nejlíp chutná stylově s bílou francouzskou bagetou.

Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát Francouzská

Ingredience

    • 4 vejce
    • sůl
    • 200 g zelených fazolek, čerstvých nebo mražených
    • 3 středně velká rajčata, rozkrájená
    • na čtvrtiny 
    • 400 g tuňáka ve vlastní šťávě
    • 60 g vypeckovaných černých oliv
    • velká hrst nasekané čerstvé petrželky
    • 440 g malých nových brambor, uvařených, slitých, osušených a rozpůlených
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • bílá bageta k podávání

Příprava jídla

1.  Uvařte vejce natvrdo (trvá to osm až deset minut) a po vychladnutí je rozkrájejte na čtvrtky. Mezitím ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Pokud použijete čerstvé fazolky, odřízněte stopky a odstraňte vlákna. Fazolky vhoďte do vroucí vody a krátce je povařte doměkka; měly by stačit zhruba čtyři minuty. Pak fazolky sceďte a propláchněte studenou vodou.

2.  Ve velké misce promíchejte rajčata, vejce, tuňáka, olivy, petrželku a brambory. Na závěr přisypte fazolky a těsně před podáváním salát přelijte olivovým olejem smíchaným s citronovou šťávou.

Získejte náskok 
Den předem uvařte brambory, vejce natvrdo a blanšírujte fazolky.

Zkuste to jinak 
Do zálivky z olivového oleje a citronové šťávy přidejte 1 lžíci dijonské hořčice a 1 lžíci domácí majonézy.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tabouleh

Cézar

Řecký salát

Avokádovo-pomerančový salát s černými olivami

Salát ze žlutého melounu a parmské šunky

Fazolový salát s opečenými rajčaty

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Zdravím, recept v pořádku, ale vyslovuje se to zhruba "nysuáz" :-)
Obrazek uzivatele
uz som si myslela, ze za 4 roky francuzstiny som zbytocne vyhodila tie peniaze. jasne ze nysuaz, od nice
Obrazek uzivatele
Jde totiž o to, že původně se píše c dole s tím ocáskem, prostě cédille, a to způsobuje měkkost ve výslovnosti. J.
Obrazek uzivatele
mě vždycky fascinuje, když někdo, kdo umí anglicky, myslí, že má výhráno... podobně to bylo u nás s supermarketem Carrefour, kterému všichni svorně říkali Kérfúr:)
Obrazek uzivatele
Asi nemají dobrého editora (jsem editorka :-)))) Ten Kerfúr mne taky štval, dělala jsem osvětu, co to šlo...
Obrazek uzivatele
Ano: výslovnost výrazu Carrefour /křižovatka/ jsem opravovala na potkání dnes a denně.... Jinak je salát prima, Apetit taky, jenom mi chybí systém na vyhledávání receptů z jednotlivých tištěných čísel.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v příloze č.7/06, str.4

Přidat komentář