Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tabouleh

Tomuto salátu, inspirovanému Blízkým východem, dodává správný šmrnc křupavá okurka a citronová kůra. Přesvědčte se sami!

Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Počet porcí: 8 jako příloha
Doba přípravy: Do hodiny
P
Salát Asijská

Ingredience

    • 100 g bulguru (mletá pšeničná zrna, k dostání v koutcích zdravé výživy)
    • šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu
    • 1 malá červená cibulka, nasekaná
    • 6 jarních cibulek, drobně nakrájených
    • 1 malá okurka zbavená střední části se semínky a nakrájená nadrobno
    • 4 pevná rajčata, zbavená semínek a drobně nakrájená
    • svazek čerstvé hladkolisté petrželky, jemně nasekané
    • hrst jemně nasekaných lístků čerstvé máty
    • 1 lžička mletého římského kmínu
    • sůl na dochucení
    • 130 ml extra panenského olivového oleje
    • listy salátu (například římského) a skrojky citronu k podávání

Příprava jídla

1.  Bulgur několikrát propláchněte na jemném cedníku. Sceďte a v míse zakapejte citronovou šťávou. Připravte podle návodu.

2.  Ve velké míse promíchejte citronovou kůru s cibulkami, okurkou, rajčaty, petrželkou, mátou, kmínem a lžičkou soli. Přisypte připravený bulgur, zakápněte olejem, promíchejte a případně dochuťte solí i citronovou šťávou. Libanonci tabouleh podávají se skrojky citronu a nabírají salátovými listy.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát Niçoise

Cézar

Řecký salát

Avokádovo-pomerančový salát s černými olivami

Salát ze žlutého melounu a parmské šunky

Fazolový salát s opečenými rajčaty

Komentáře

Obrazek uzivatele
Moc cibule, ubrala bych.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v příloze č.7/06, str.4
Obrazek uzivatele
Správně tam má být šalotka, ta tolik nepálí. A dobré je přidat i pár sekaných sušených rajčat :-)
Obrazek uzivatele
Recept není špatný, ale v originále je podstatně víc petrželky!
Obrazek uzivatele
Pravy tabouleh by mel byt skoro ze samy petrzele je to petrzelovy salat, okurka tam nepatri vubec a te cibulky bych tam take tolik nedavala , citronova kura taky ne. Ale samozrejme zalezi na chuti a kazdy si muze recept prizpusobit , dokonce jsem jedla i se zrnicky granatoveho jablka a taky dobre.

Přidat komentář