Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát ze žlutého melounu a parmské šunky

Kombinace žlutého melounu a sušené šunky je přímo dokonalá! Sladkoslanou chuť rafinovaně doplňuje hořká čekanka a štiplavá rukola. Úžasná souhra!

Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Salát Italská

Ingredience

    • ½ žlutého melounu, zbavená semínek a nakrájená na drobné kousky
    • 50 g lístků rukoly
    • 2 listy zelené čekanky, nakrájené na tenké proužky
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 3 sušená rajčata
    • 2 plátky parmské šunky
    • 1 lžička balzamikového octa
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1.  Ve velké misce smíchejte kousky melounu, rukolu, proužky čekanky a olivový olej. Pak zeleninu rozdělte na talíře a přidejte pokrájená sušená rajčata i parmskou šunku.

2.  Salát zakápněte trochou balzamikového octa. Podle potřeby osolte a dochuťte čerstvě namletým černým pepřem.

Zkuste to jinak 
K tomuto typickému italskému předkrmu můžete přidat vypeckované pokrájené černé olivy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd po italsku

Oběd po italsku

Salát Niçoise

Tabouleh

Cézar

Řecký salát

Avokádovo-pomerančový salát s černými olivami

Fazolový salát s opečenými rajčaty

Komentáře

Obrazek uzivatele
chutná super s bagetou a růžovým vínem!

Přidat komentář