Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pilaf s krevetami

Lahůdková rýže
Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Dušení: 20 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 2 lžíce kari pasty
    • 1 malá cibule, nadrobno nasekaná
    • 300 g rýže basmati, propláchnuté a scezené
    • 700 ml drůbežího vývaru (z kostky)
    • 150 g vařených loupaných krevet (mražené rozmrazte)
    • 150 g mraženého hrášku
    • 1 čerstvá červená chilli paprička
    • sůl a pepř na dochucení
    • hrst lístků koriandru, nasekaných
    • čtvrtky citronu k podávání

Příprava jídla

1.  Rozehřejte velkou nepřilnavou silnostěnnou pánev a nasucho v ní čtyři až pět minut pražte kari pastu s cibulkou, než začne cibule měknout. Přisypte rýži a promíchejte, aby se obalila kari. Zalijte vývarem a přiveďte k varu.

2.  Přiklopte a snižte plamen. Rýži zvolna duste asi patnáct minut, aby se tekutina vsákla. Pak vařič vypněte a vmíchejte krevety, hrášek i papričku nakrájenou na kolečka. Přikryjte a nechte pět minut prohřát zbytkovým teplem.

3.  Směs nakypřete vidličkou, podle potřeby dochuťte. Podávejte s citronem a koriandrem.

Krémová verze 
Vynechte kari pas­tu a do rýže v kroku 2 vmíchejte chvíli před krevetami hotovou omáčku (viz náš tip).

Kouzelná přísada:
Kari omáčka typu Korma vy­tvoří jemný protipól k papričkám, 320 g/79 Kč, Marks & Spencer.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/06, str.15

Přidat komentář