Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pestré zeleninové těstoviny

Dýně snadno a rychle
Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20-25 minut
P

Ingredience

    • 300 g širokých nudlí (pappardelle)
    • 1 malá dýně (hokaido) nebo kus velké (400–500 g), oloupané, zbavené semínek a pokrájené
    • 2 lžíce olivového oleje
    • hrst piniových jadérek nebo nasekaných loupaných mandlí
    • 1 stroužek česneku, oloupaný a jemně nasekaný
    • 4 velké krémové žampiony, nakrájené
    • 250 g čerstvého špenátu
    • sůl a pepř na dochucení
    • drcené sušené chilli papričky, strouhaný parmazán k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

1.  Aby to šlo rychleji, vlijte do hrnce vroucí vodu z konvice a postavte ho na oheň. Vsypte těstoviny a vařte podle instrukcí na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Pět minut před plánovaným koncem přípravy přisypte do hrnce kousky dýně a povařte spolu s nudlemi.

2.  Mezitím zahřejte polovinu oleje ve velké silnostěnné pánvi a vsypte piniová jadérka. Rychle a pozorně je osmažte; jakmile chytí barvu, přihoďte k nim česnek a vteřinku smažte. Přilijte zbylý olej, zvyšte plamen a přidejte houby. Opékejte minutu dvě, pak zvyšte plamen na maximum, vsypte opláchnutý špenát a poduste minutu dvě, jen co špenát zavadne.

3.  Sceďte těstoviny s dýní, vraťte do hrnce a promíchejte se směsí z pánve. Podle potřeby dochuťte a podávejte. Pro zájemce připravte na stůl chilli a strouhaný parmazán.

Kouzelná přísada:
Kilo porcované muškátové dýně koupíte u stánků a v tržnicích za 35–50 Kč.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/06, str.16

Přidat komentář