Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slaný koláč s vinnou klobásou

Lahodná chuť vinné klobásy!

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Česká

Ingredience

    • 1 balíček listového těsta vyváleného dokulata
    • 300–400 g tenké bílé klobásy
    • 30 g másla
    • 1 malá cibule, nakrájená na drobno
    • 350 g mraženého špenátu
    • 2 stroužky česneku
    • sůl
    • 2 vejce
    • 50 ml smetany (na vaření nebo
    • ke šlehání)
    • 50 g sýra s modrou plísní, rozdrobeného

Příprava jídla

1.  Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Do kulaté koláčové formy přeneste listové těsto. Vytáhněte ho tak, aby trochu přesahovalo okraje, při pečení má totiž tendenci se stahovat. V pánvičce rozpusťte máslo, doměkka na něm osmahněte cibulku a pak přidejte špenát. Osolte ho, dochuťte prolisovaným česnekem a chvíli poduste. Stáhněte z plamene a přimíchejte vejce, smetanu i rozdrobený sýr.

2.  Přibližně dvě třetiny špenátové hmoty přeneste na těsto. Vmáčkněte klobásu a mezery vyplňte zbývajícím špenátem. Klobásu na několika místech propíchněte jehlou nebo ostrou špičkou špejle. Slaný koláč dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně pětadvacet minut tak, aby byla špenátová hmota tuhá a klobása zlatá.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Plněné žampiony

Smažená klobása

Krůtí roláda s vinnou klobásou

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Musím říct,že jsem se bála té nivy-ale nakonec by to bez ní asi nebylo ono,užasná zajímavá chut
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/06, str.19

Přidat komentář