Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůtí roláda s vinnou klobásou

Roláda plná chuti!

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Pečení 0:25
Česká

Ingredience

    • 500 g krůtích prsou
    • 200 g vinné klobásy, vymáčknuté
    •  ze střívka
    • 1 houska
    • ½ kapie, najemno pokrájené
    • svazek petrželky, nasekaný
    • 1 vejce
    • sůl a bílý pepř
    • 70–100 g slaniny

Příprava jídla

1.  Předehřejte troubu na 230, horkovzdušnou na 210 stupňů. Housku nakrájejte na drobné kostičky a na plechu je nasucho opečte dozlatova. Krůtí prsa rozřezejte tak, abyste získali jeden velký tenký plát – například je můžete podélně najkrojit (ale nedoříznout úplně do konce) a rozložit jako knihu. Zlehka naklepejte.

2.  V míse smíchejte vymáčknutou klobásu, opraženou housku, kapii, petrželku a vejce. Jemně osolte a opepřete.

3.  Plát masa položte na alobal a potřete klobásovou směsí. Zaviňte a roládu omotejte plátky slaniny. Zabalte ji do alobalu, přeneste na plech a pečte asi pětadvacet minut – roláda by měla být na dotyk pevná.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Plněné žampiony

Smažená klobása

Slaný koláč s vinnou klobásou

REKLAMA

Přidat komentář