Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ředkvičkové máslo

Po francouzsku

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Sendvič Francouzská

Ingredience

    • 2 svazečky ředkviček
    • 150 g změklého másla
    • 150 g žervé nebo lučiny
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Ředkvičky velmi důkladně omyjte, nejlépe pomocí kartáčku. Případná poškozená místa odkrojte. Několik ředkviček si dejte stranou na ozdobu a ponechte jim i kousek zelené nati – ve Francii, odkud tahle pomazánka pochází, je to zvykem. Zbytek ředkviček nastrouhejte na struhadle nebo v robotu, jemně posolte a nechte čtvrt hodiny stát. Zelenina pustí hodně vody.

2. Změklé máslo utřete se solí, pepřem a žervé do hladka tak, aby ve hmotě nezůstaly máslové hrudky.

3. Slijte z ředkviček vodu a vmíchejte je do směsi.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 7/04
Obrazek uzivatele
Ochutnala jsem u kamarádky váš recept a doma ho zkusila s mascarpone (tudíž jsem nedávala máslo). Je to lahůdka. Jednoduché a výborné! Hodí se i na party.

Přidat komentář