Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Maliny s vanilkovou omáčkou a bílou čokoládou

Vypadá to složitě, ale nenechte se odradit. Do vanilkové omáčky, kterou se zalévají maliny, se bezpečně zamilujete! Vyzkoušejte tenhle recept třeba i jako polevu na buchtičky.

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení aspoň 4 hodiny
PT15M
Vaření 0:15
Britská

Ingredience

    • sklenička malinového džemu (o objemu 250 ml)
    • 300 g piškotové buchty nakrájené na plátky (my jsme koupili v oddělení pečiva piškotové plátky Babeta)
    • 150 ml světlého sherry
    • 300 g malin (mražené nechte rozmrznout a tekutinu slijte)
    • 600 ml mléka
    • 1 vanilkový lusk
    • 300 g bílé čokolády
    • 6 žloutků
    • 50 g krupicového cukru
    • 1 lžíce kukuřičného škrobu
    • 400 ml smetany na šlehání

Příprava jídla

1.  Piškotové plátky namažte džemem a vyskládejte je na dno skleněné mísy nebo do šesti až osmi pohárů. Pokapejte je polovinou sherry, postrouhejte trochou bílé čokolády a posypte polovinou malin. Stejným způsobem vytvořte ještě jednu vrstvu. Vše vidličkou důkladně stlačte.

2.  Nejlépe v hrnci s dvojitým dnem připravte vanilkový krém: Dejte vařit mléko s rozpůleným vanilkovým luskem. Jakmile začne mléko bublat, vyjměte lusk a pomocí nože do mléka vyškrabte semínka. Přidejte do hrnce bílou čokoládu (jen si trochu nechte na ozdobu mísy nebo poháru), stáhněte z ohně a míchejte do rozpuštění. V misce utřete žloutky s cukrem a škrobem. Hrnec s mlékem vraťte zpátky na hořák (pokud používáte klasický hrnec, postavte ho do pánve nebo kastrolu s vroucí vodou). Přidejte utřená vejce a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Pak krém nechte ­vychladnout.

3.  Smetanu ušlehejte, zbytek čokolády nastrouhejte nebo vytvořte hobliny. Malinový základ přelijte vychladlým vanilkovým krémem, navrch dejte šlehačku a dozdobte bílou čokoládou. Podávejte vychlazené.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Švestky ve slanině plněné mandlí

Bramborové šišky

Zahuštěné červené zelí

Kachna s brusinkovou nádivkou

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
vanilkovy krem sa nedal jest, pretoze bol strasne sladky koli cokolade, to som tam este dala menej cukru ako bolo pisane. a ked sa k tomu este pridal sladky dzem, bolo to fakt nejedle. a z polovicnej davky vyslo 5poharov, takze recept je na strasne vela porcii..nic moc

Přidat komentář