
Horká čokoláda s vanilkou
Nejlepší zbraň na chmury. Doporučeno českými psychiatry, ale pozor, žádná z pojišťoven náklady nehradí!
Vydání: 2006/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 75 g tmavé čokolády, nalámané
- 2 lžičky cukru
- 1 tobolka vanilky, podélně rozříznutá
- 250 ml mléka
- 150 ml 12% smetany
- případně hoblinky čokolády nebo kakao k podávání
Příprava jídla
1 Všechny přísady dejte do kastrůlku a na mírném plameni rozehřejte. Stále prošlehávejte metlou, až se všechna čokoláda rozpustí a směs bude horká a napěněná. Pak ji rozlijte do hrnečků nebo silnostěnných sklenek a před podáváním posypte čokoládovými hoblinkami a/nebo kakaem.
Naučte se španělsky
Horká čokoláda je ranní nápoj španělských flamendrů; namáčejí si v ní churros, provázky z koblížkového těsta. Španělé ji během varu zahušťují lžičkou škrobu, rozmíchaného ve studeném mléce. Je pak ještě hladší.
Naučte se španělsky
Horká čokoláda je ranní nápoj španělských flamendrů; namáčejí si v ní churros, provázky z koblížkového těsta. Španělé ji během varu zahušťují lžičkou škrobu, rozmíchaného ve studeném mléce. Je pak ještě hladší.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
13. Září 2007 19:23
Jiří Jirás (neověřeno)
5. Říjen 2007 13:22