Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Srdíčkový salát s lískovými oříšky

Kombinace salátu a oříšků je v české kuchyni zcela nedoceněná. Přitom patří k těm, na které se nezapomíná, a to v tom nejlepším smyslu! Máslo s citronem je jako dresink velmi neobvyklé, ale se salátem výborně ladí a navíc báječně zjemní jeho chuť.

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát

Ingredience

    • 4 malé či 6 větších zelených salátů
    • 1–2 špetky krupicového cukru, nejlépe přírodního
    • najemno nasekaný stroužek česneku
    • 25 g opražených a nahrubo nasekaných lískových nebo vlašských ořechů
    • 80 g másla
    • sůl, pepř a srpek citronu na zakapání

Příprava jídla

Až 24 hodin předem: srdíčka Oddělte větší tmavozelené listy ze salátů, odstraňte všechny poškozené či zahnědlé a ponechte jen vnitřní část hlávky se světlezelenými listy. Větší lístky překrájejte nebo natrhejte na menší kousky. Srdíčka podélně rozkrojte na čtvrtky. Vše vložte do velké salátové mísy, pokryjte potravinovou fólií a uchovejte v chladničce.


Před podáváním:
1. Salát osolte, opepřete, ochuťte cukrem a dobře promíchejte. Malou pánev rozehřejte na střední stupeň a dejte do ní oříšky, česnek a máslo. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí a nezačne bublat. Poté zakápněte citronem a znovu promíchejte.

2. Směsí přelijte salát. Dobře promíchejte a podávejte pokud možno ihned, aby máslo nevychladlo.

Tip Apetitu:
I pěstitelé už dávno přišli na to, že u salátu je největší zájem o srdíčka. Tak vznikl salát Little Gem. Dva malé poklady v jednom (jsou ze Španělska) prodává Tesco za 30 Kč.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 7/04, str.26

Přidat komentář