Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na smetaně s pórkem

Pórek jídlu dodává zajímavou vůni, příchuť a svěžest
Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
P

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 3 plátky anglické slaniny, nakrájené na tenké proužky
    • 2 kuřecí prsíčka bez kostí a kůže, nakrájená na proužky
    • 2 malé pórky, nakrájené na tenká kolečka a propláchnuté
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 300 ml drůbežího vývaru
    • 1 lžíce kremžské hořčice
    • 2 lžíce zakysané smetany
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Olej rozehřejte ve velké pánvi a osmahněte na něm slaninu; stačí tak dvě minuty. Přidejte proužky masa a společně smažte ještě dvě až tři minuty, až začne zlátnout. Vsypte pórek a na mírném plameni smažte ještě necelých pět minut, aby náležitě zvláčněl.

2.  Poprašte moukou a za stálého míchání přilijte vývar. Vmíchejte hořčici a smetanu a nechte ještě pět minut mírně probublávat, omáčka zatím zhoustne do krémova. Dochuťte. Podávejte například s pečenými bramborami nebo rýží.

Pro milovníky těstovin 

Kuře chutná skvěle i se širokými nudlemi či špagetami.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pórek vařte i zapékejte

Pórek vařte i zapékejte

Komentáře

Obrazek uzivatele
Nám s přítelem tento recept moc chutnal. Jako přílohu jsme měli těstoviny.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/07, str.14
Obrazek uzivatele
Recept je to naprosto úžasný a hlavně je super, že je opravdu za 10min hotový. Měli jsme ho již s pečenýma bramborama - super, těstovinama - super, jen s rýží to lehce pokulhává, ale také to není špatné
Obrazek uzivatele
Výborné, jen kuře bych po opečení vyndala a přidala ho zpět až těsně před koncem, zbytečně se dusí a ztuhne.

Přidat komentář