Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Opečený losos s chilli a limetkovým máslem

Limetka a chilli paprička si s lososem skvěle rozumějí!
Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 15 minut
P
Koření a dochucovadla

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 4 filátka z lososa, nejlépe s kůží
    • kousek másla
    • 6 jarních cibulek, najemno nakrájených
    • 1 velká červená chilli paprička, rozpůlená, zbavená semínek a jemně nasekaná (viz tip)
    • kůra a šťáva z 1 limety
    • sůl a pepř na dochucení
    • malý svazek čerstvého koriandru, nasekaný

Příprava jídla

1.  Olej zahřejte ve velké pánvi a opečte na něm lososa: nejprve pět až šest minut kůží dolů, aby byla hezky zlatavá a křupavá. Pak maso opatrně otočte a osmažte z druhé strany; teď už stačí jen asi dvě minuty. Vyjměte z pánve a odložte stranou.

2.  Do pánve dejte máslo; až se rozpustí, vsypte cibulku, papričku a limetovou kůru. Smažte dvě minuty, pak přilijte limetovou šťávu. Ochuceným máslem přelijte lososa. Posypte koriandrem a podávejte s dušenou rýží.

Tip 
Semínka z chilli papričky nejrychleji a nejsnáze odstraníte lžičkou. Papričku podélně rozkrojte a z každé poloviny je špičkou lžičky vyškrábněte i se semeníkem. Po akci si důkladně umyjte ruce.

Kouzelná přísada:
Pro chlazené čerstvé filety z lososa  si zajděte například do Tesca, kilo vás vyjde na 329 Kč.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/07, str.14

Přidat komentář