Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Variace na Reuben sendvič

Na první pohled by se mohlo zdát, že se suroviny hodí spíš na studený sendvič. Teprve teplo ale udělá z tohoto klasického obloženého chleba – původem z USA – skutečně intenzivní zážitek!

Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
PT4M
Sendvič Americká

Ingredience

    • 4 plátky celozrnného toustového chleba
    • máslo na pomazání chleba
    • 1 středně velká kyselá okurka
    • 3 lžíce majonézy
    • 1 lžíce kečupu
    • 4 plátky kvalitní šunky (například
    • od kosti)
    • 4 plátky sýra ementálského typu
    • 4 lžíce kysaného zelí

Příprava jídla

1.  Všechny krajíce chleba potřete máslem. Okurku nakrájejte nadrobno a smíchejte s majonézou a kečupem.

2.  Do sendvičovače položte dva krajíce chleba namazanou stranou dolů. Na každý z nich postupně navršte plátek šunky a sýra, lžíci připraveného majonézovo-okurkového dresinku, 2 lžíce zelí, další lžíci dresinku a zbývající šunku a sýr. Přiklopte zbylými dvěma krajíci (tentokrát namazanou stranou nahoru), uzavřete sendvičovač a zapečte.

Reuben sendvič  je původně židovská pochoutka. V USA je často k dostání tam, kde se čepuje pivo: tvoří s ním totiž ideální pár (dětem to pochopitelně zatím neprozrazujte). Podle originálního receptu je součástí Reuben sendviče uzené hovězí maso, ale šunka ho plnohodnotně nahradí.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vajíčka se slaninou

Masový sendvič

Jablečné taštičky jako od McDonald's

Lívanečky v sendvičovači

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 1/07, str.24
Obrazek uzivatele
tak tohle je opravdu luxusni sendvic...a s pivkem fakt nema chybu
Obrazek uzivatele
netradiční kombinace,ale vynikající výsledek

Přidat komentář