Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečné taštičky jako od McDonald's

Navrchu křupavé těsto, uvnitř teplá lahodná náplň. Moje děti mají nejradši marmeládu, hustší pudink, ovocný protlak nebo kompotované měkké ovoce – třeba meruňky.

Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT7M

Ingredience

    • 1 balíček listového těsta
    • 3 jablka, oloupaná a nastrouhaná nebo velmi jemně nakrájená
    • krupicový cukr na přislazení jablek
    • 1 lžička škrobu
    • máslo na potření
    • vanilkový cukr na posypání

Příprava jídla

1.  Těsto vyválejte na plát silný asi tři milimetry, vykrájejte čtverce o hraně zhruba 15 cm (záleží na velikosti formy v sendvičovači) a přepulte je. Jablka poduste asi ve třech lžících vody; můžete to udělat v mikrovlnné troubě nebo v rendlíku na plotýnce. Až změknou, přilijte škrob rozmíchaný ve dvou lžících vody a ještě krátce povařte, abyste získali kaši s případnými kousky jablek. Podle potřeby doslaďte.

2.  Pláty těsta lehce potřete máslem. Položte je namazanou stranou dolů do rozehřátého sendvičovače, doprostřed dejte lžíci rozvařených jablek a přikryjte dalším plátem těsta (namazanou stranou nahoru). Pečte dozlatova a ještě teplé posypejte vanilkovým cukrem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20 neodolatelných moučníků z listového těsta

Vajíčka se slaninou

Variace na Reuben sendvič

Masový sendvič

Lívanečky v sendvičovači

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 1/07, str. 26
Obrazek uzivatele
je to skutočne vynikajúce, taštičky sú najlepšie teplé. Výborné sú s plnkou z čokolády(aj nutely) a aj so slanou náplňou. Môj sendvičovač teraz skutočne dostáva zabrať.
Obrazek uzivatele
Včera jsem je dělala-super, s nutelou, s marmeládou a nejlepší byly s nivou, bezva nápad, vždycky jsem listové těsto dělala jen v troubě.
Obrazek uzivatele
Prave som tento recept vyskusala a zistila, ze pouzivat toaster na toasty je nuda :o) Skvely napad, mohol byt moj
Obrazek uzivatele
Jestli jsem to dobře pochopila, tak je postup stejný jako u přípravy normálního toustu, jen s tím rozdílem, že místo chlebů/ vek/ sendvičového chleba.. použijeme plněné listové těsto? Nepřipálí, nebo nepřilepí se to k sendvičovači?
Obrazek uzivatele
Mam sendvicovac, kde jsou ctvrce jeste prepulene (vzniknou tedy 4 trojuhelnicky) a bojim se aby mi napln v onom pulicim bode nevytekla. Take by me zajimalo, zda se testo nepripali a clovek nestravi dalsich 30minut cistenim sendvicovace...
Obrazek uzivatele
ja myslím, že to mazať netreba- lístkové cesto je samo osebe dosť mastné a toastery majú väčšinou nelepivý povrch, takže sa netreba báť, že by sa to prilepilo. maslo zrejme dodá cestu zlatú farbu a lesk.
Obrazek uzivatele
A musí se to potírat tím máslem? Našla jsem totiž podobný recept a tam se to peče přímo bez pomazání máslem...
Obrazek uzivatele
No co dnes clovek nevymysli! Je to fantazia a ko2ko rozlicnych plniek sa da vymysliet! Kedze milujeme listkove cesto, toto bude urcite velmi vyuzivany recept... ;)

Přidat komentář