Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Medový chlebíček s datlemi a vlašskými ořechy

Báječný dezert, který snadno připravíte z datlí a z přezrálých banánů – ty jsou do něj nejlepší!
Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 8–10 řezů
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 60 -70 minut
P
Britská

Ingredience

    • 225 g hladké mouky smíchané s ½ sáčku prášku do pečiva
    • ½ lžičky mleté skořice
    • 180 g másla + trocha na vymazání
    • 100 g třtinového cukru muscovado
    • 3 lžíce tekutého medu
    • 2 vejce, rozšlehaná
    • 2 středně velké banány (asi 250 g včetně slupky)
    • 100 g vypeckovaných datlí
    • 50 g nalámaných vlašských ořechů

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Delší stěny a dno formy na asi 900g chlebíček vyložte pečicím papírem a obojí potřete máslem.

2.  Mouku, skořici, změklé máslo, cukr, vejce a dvě lžíce medu dejte do zadělávací mísy. Přidejte rozmačkané oloupané banány a nasekané datle. Dvě tři minuty zpracovávejte tyčovým mixérem nebo důkladně promíchejte vařečkou.

3.  Těsto vpravte do připravené for­my a zarovnejte. Posyp­te ořechy. Dejte na hodinu péct, pak vyjměte a lehce zmáčkněte – těsto by mělo být pevné. Pokud ne, vraťte ho na deset minut do trouby.

4.  Vyjměte formu a nechte chlebíček čtvrt hodiny chladnout. Pak ho pomocí papíru vyjměte, a až úplně vychladne, pokapejte ho zbylým medem. Krájejte na silné krajíce.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená jablíčka s datlemi

Komentáře

Obrazek uzivatele
Doopravdy se používají neloupané banány? To mě tedy šokuje. Není je potřeba nějak omýt?
Obrazek uzivatele
Omlouvám se, špatně jsem četla. Určitě vyzkouším.
Obrazek uzivatele
Mnam, mnam, urcite stoji za vyzkouseni, dala jsem tam o bananek vic a jeste teply pulku sbastila!!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/07, str.71
Obrazek uzivatele
Tento chlebíček se u nás zabydlel už dávno. Je opravdu snadný, až primitivní a strááášně dobrý! Každá návštěva, která ho u nás ochutná, hned žádá recept.:-)
Obrazek uzivatele
dělám ho v pekárně na chleba. poradí si i s mačkáním banánů :)

Přidat komentář