Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Medový chlebíček s datlemi a vlašskými ořechy
Medový chlebíček s datlemi
ZDROJ: Unsplash
sdílet:

Medový chlebíček s datlemi a vlašskými ořechy

4.5/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Snadné 8–10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3728 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 381 g
Tuky 208 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječný dezert, který snadno připravíte z datlí a z přezrálých banánů – ty jsou do něj nejlepší!

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva ½ bal
skořice ½ ČL
mletá
máslo 180 g
+ na vymazání
třtinový cukr 100 g
med 3 PL
tekutý
vejce 2 ks
rozšlehaná
datle 100 g
vypeckované
nalámané

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Delší stěny a dno formy na asi 900g chlebíček vyložte pečicím papírem a obojí potřete máslem.

2

Mouku, skořici, změklé máslo, cukr, vejce a dvě lžíce medu dejte do zadělávací mísy. Přidejte rozmačkané oloupané banány a nasekané datle. Dvě tři minuty zpracovávejte tyčovým mixérem nebo důkladně promíchejte vařečkou.

3

Těsto vpravte do připravené for­my a zarovnejte. Posyp­te ořechy. Dejte na hodinu péct, pak vyjměte a lehce zmáčkněte – těsto by mělo být pevné. Pokud ne, vraťte ho na deset minut do trouby.

4

Vyjměte formu a nechte chlebíček čtvrt hodiny chladnout. Pak ho pomocí papíru vyjměte, a až úplně vychladne, pokapejte ho zbylým medem. Krájejte na silné krajíce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

28.10.2008 15:21
dělám ho v pekárně na chleba. poradí si i s mačkáním banánů :)
21.08.2008 16:43
Tento chlebíček se u nás zabydlel už dávno. Je opravdu snadný, až primitivní a strááášně dobrý! Každá návštěva, která ho u nás ochutná, hned žádá recept.:-)
13.09.2007 20:33
Recept se nachází v č.1/07, str.71
04.09.2007 18:52
Mnam, mnam, urcite stoji za vyzkouseni, dala jsem tam o bananek vic a jeste teply pulku sbastila!!

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč