Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka z pórku, krup a cizrny

Tahle sytá zimní polévka chutná nejlíp druhý den. Chutě se rozvinou a krásně spojí!
Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření: 50 minut
P
Polévka Česká

Ingredience

    • 3 pórky, nakrájené na kostičky
    • 2 velké bílé cibule, oloupané a nakrájené nahrubo
    • 1 velká mrkev, nasekaná nahrubo
    • 2 řapíky celeru, nasekané nahrubo
    • 5 lžic olivového oleje
    • 1 pomeranč, omytý horkou vodou
    • 2 stroužky česneku, rozdrcené
    • 1 červená chilli paprička (když odstraníte semínka, bude méně pálit), nasekaná
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 2 rajčata, nahrubo nasekaná
    • 400 g konzervované cizrny, slité
    • 2,5 l zeleninového vývaru (může být z kostky)
    • 1 snítka rozmarýnu
    • 1 bobkový list
    • 250 g krup, propláchnutých a přelitých vroucí vodou
    • sůl a pepř na dochucení

    K podávání
    • čerstvý chleba
    • strouhaný sýr

Příprava jídla

1.  Kroupy podle návodu na obalu zalijte vodou a půl hodiny povařte doměkka. Pórek, cibuli, mrkev, celer a olivový olej mezitím dejte do velkého hrnce. Na mírném ohni poduste asi pět minut tak, aby zelenina začala měknout. Z pomeranče jemně ostrouhejte kůru a přidejte ji spolu s česnekem, chilli papričkou a cukrem k osmahnuté zelenině. Minutu prohřívejte, pak přidejte rajčata. Pomeranč rozpulte a rovnou do hrnce z něj vymačkejte šťávu.

2.  Vsypte cizrnu, kroupy, přilijte vývar a přidejte rozmarýn a bobkový list. Uveďte do varu a nechte dvacet minut probublávat. Osolte, opepřete a podávejte s chlebem a strouhaným sýrem.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář