Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněná vepřová pečínka na medu

Marinované maso má intenzivní chuť a už při pečení nádherně voní. Budou se vám sbíhat sliny!
Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování nejlépe přes noc Pečení 2 hodiny + čas na odpočívání
P
Marináda

Ingredience

    • 100 ml olivového oleje
    • 3 lžíce tekutého medu
    • 3 kg vykostěné vepřové pečínky (kotlety bez kosti vcelku)
    • 1 lžíce mletého kmínu
    • 1 lžíce sušené šalvěje
    • 1 lžíce bylinkové soli (můžete nahradit 1 lžičkou soli smíchanou se sušenými bylinkami podle chuti) nebo grilovacího koření

    Na omáčku
    • 25 g másla
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 300 ml suchého bílého vína
    • 600 ml zeleninového vývaru (může být z kostky)
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Prošlehejte olivový olej a med a marinádou důkladně potřete maso. Na talíři ho pak obalte v kmínu, šalvěji a bylinkové soli. Nechte několik hodin uležet, nejlépe přes noc.

2.  Troubu předehřejte na 180/160 stupňů. Do pekáče položte mřížku, na ni dejte maso a pečte padesát minut. Pak snižte teplotu o 20 stupňů a pečte ještě asi hodinu a deset minut, aby bylo vepřové propečené. Vyjměte z pekáče, zakryjte alobalem a nechte na prkénku dvacet minut odpočívat.

3.  Dokončete omáčku: v pánvi rozehřejte máslo, zaprašte ho moukou, promíchejte a postupně přilévejte víno. Po dvou minutách přidejte vývar, dobře promíchejte a nechte omáčku asi čtvrt hodiny vařit, aby zhoustla a asi třetina se odpařila.

4.  Přilijte všechnu šťávu z masa, promíchejte, případně dochuťte a podávejte k vepřovému, nejlépe zvlášť v omáčníku.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/07, str.58

Přidat komentář