Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavé brambory s jablky

Přílohy jinak!
Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 50 minut
P
Britská

Ingredience

    • 2 lžíce dijonské hořčice
    • 8 velkých rozčtvrcených brambor
    • 100 ml olivového oleje
    • 2 jablka (zbavená jádřinců a každé nakrájené na 6 dílků)

Příprava jídla

Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Zamíchejte do ní 2 lžíce dijonské hořčice, přisypte 8 velkých rozčtvrcených brambor a sedm minut je povařte. Pak je slijte a přímo v hrnci zakapejte 100 ml olivového oleje. Bramborami zamíchejte, aby se v oleji obalily ze všech stran, a odkryté je nechte vychladnout. Půl hodiny předtím, než se dopeče vepřové, vložte brambory pod mřížku do pekáče. Po dvaceti minutách k nim přidejte 2 jablka (zbavená jádřinců a každé nakrájené na 6 dílků). Zatímco vepřové odpočívá na prkénku, vraťte brambory s jablky do trouby na dalších dvacet minut; během pečení je jednou obraťte. Dochuťte solí a pepřem a podávejte.


Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/07, str.61

Přidat komentář