Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marocký tažin

Marocký zeleninový hrnec.

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H30M
Pečení 1:30

Ingredience

    Na pastu chermoula
    • 2 červené cibulky, nasekané
    • 3 stroužky česneku, oloupané
    • asi 3cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný
    • 100 ml citronové šťávy (ze 3 citronů)
    • 100 ml olivového oleje
    • po 1 lžíci medu, (římského) kmínu, mleté papriky a kurkumy
    • 1 lžička mletého chilli
    • hrst posekaných lístků koriandru

    Na tažin
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 3 mrkve, nakrájené na kusy
    • 3 velké pastináky, nakrájené na kusy
    • 3 červené cibule, nakrájené na kusy
    • 2 obří brambory, nakrájené na kusy
    • 4 pórky, s odkrojenými konci, nakrájené na kusy
    • 12 sušených švestek, datlí či fíků
    • listy ze 2 snítek máty, jemně sekané

Příprava jídla

1.  Rozmixujte přísady na chermoulu. Zapněte troubu na 220/200 °C. V ohnivzdorném hrnci zahřejte olej a zeleninu asi sedm minut opékejte, až lehce zhnědne. Ve dvou várkách to půjde líp.

2.  Do hrnce přidejte připravenou chermoulu a sušené ovoce. Zalijte 400 ml vody, přiklopte a tři čtvrtě hodiny pečte v předehřáté troubě. Pak ztlumte o dvacet stupňů a pečte dalších pětačtyřicet minut. Posypte mátou. Jezte samotné, s kuskusem či chlebem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
chyba mi tam badian a škorica inač Taťin je absolutny kral arabskych pokrmov.
Obrazek uzivatele
To vám taková lahoda! vŘELE DOPORUČUJU!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/07, str.22
Obrazek uzivatele
Tento recept se zabydlen v mé kuchařce. poprvé jsem ho udělala na oslavu narozenin a všichni si mlaskali, je úžasný!

Přidat komentář