Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s citronovou omáčkou a drůbežími knedlíčky

Se smetanovou omáčkou dobře ladí jemnější drůbeží maso (kuře, ale i krůta, využít můžete i povařené slepičí maso). Citron všechno báječně spojí!

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Italská

Ingredience

    • 500 g těstovin, ideálně čerstvých (vakuové balení, tzv. pasta fresca)
    • 70 g másla
    • 1 stroužek česneku, nakrájený
    • 250 ml smetany
    • 150 g strouhaného parmazánu
    • sůl a pepř na dochucení

    Na knedlíčky

    • 300 g mletého drůbežího masa
    • 1 vejce
    • trocha strouhanky na zahuštění
    • sekaná zelená petrželka
    • sůl, pepř a strouhaná kůra z 1 citronu na dochucení
    • drůbeží vývar na uvaření knedlíčků

Příprava jídla

1.  Suroviny na knedlíčky důkladně prohněťte (citronové kůry použijte zhruba lžičku), vytvarujte kuličky a povařte je v mírně vroucím vývaru; stačí osm až deset minut. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.

2.  Mezitím podle návodu na obalu uvařte těstoviny al dente. Ve velkém kastrolu rozehřejte máslo a osmahněte na něm česnek. Až začne hnědnout, vyjměte jej. Do másla vlijte většinu smetany, zbylou citronovou kůru, osolte, opepřete a dvě až tři minuty prohřejte.

3.  Promíchejte s těstovinami, parmazánem a knedlíčky. Dvě tři minuty je spolu prohřívejte, případně zvláčněte zbylou smetanou.

Jak na citron 
Aby omáčka neměla nahořklou chuť, je nutné citron velmi pečlivě omýt od postřikových látek; jděte na to s kartáčkem a horkou vodou. Strouhejte vždy jen žlutou část, bílá část slupky je přirozeně nahořklá.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané čekanky v tmavé šunce

Švábský cibulový koláč

Křenové želé

REKLAMA

Přidat komentář