Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomerančový perník s vločkami a ořechy

Stačí smíchat suroviny, vlít těsto na plech… a postavit na kafe.

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
+ doba na vychladnutí
PT30M
Pečení 0:30
Cukroví

Ingredience

    • 250 g másla, nakrájeného na kousky
    • + na vymazání pekáčku
    • 250 g přírodního krupicového cukru
    • 180 g tekutého medu
    • nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
    • 430 g ovesných vloček
    • 50 g sekaných vlašských ořechů
    • 3 lžíce pomerančové zavařeniny

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Čtvercovou formu o straně 28 cm a výšce 8 cm důkladně vymažte máslem. Máslo, cukr a med zahřejte na středním plameni; stále promíchávejte. Pak sejměte z ohně, vmíchejte kůru a poté i vločky a ořechy.

2.  Hmotu vlijte do pekáčku, uhlaďte a pečte asi půl hodiny, až okraje zezlátnou, ale perník bude ještě měkký. Vyjměte ho z trouby a do poloviny nakrojte na dvanáct kousků. Nechte vychladnout. Potřete zavařeninou rozehřátou se lžící vody, a až ‚glazura‘ vychladne, dokrojte řezy.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Plněný perník

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
ja jsem tedy nebyla spokojena vubec a shodla jsem se i s kamaradkou. naprosty neuspech - tvrde, preslazene (a to jsem tam davala mnohem min cukru nez bylo v navodu), lepive. tadeji nezkousejte! :-)
Obrazek uzivatele
Naprosto se souhlasím s Monikou. Lepivé, přeslazené a hlavně strašně tvrdé, nakonec jsem musela vyhodit i plech, protože perník nešel vůbec z plechu vyklopit. Peču často a s chutí hlavně kynuté koláče a buchty a tohle se mě vážně ještě nestalo
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 2/07, str.42
Obrazek uzivatele
Nám tedy perník chutnal. Dala jsem míň cukru a navrch jsem nemazala marmeládou a bylo to skvělé. Určitě zdravější mlsání než "sladké těsto". Jen se po něm zaprášilo :o)
Obrazek uzivatele
Nevím tedy proč se v receptu tento výtvor označuje jako perník. Nicméně chuťově je výborný (ale dávejte jen polovinu cukru), vážně skvělá chuť. Jediný háček - nešel z plechu ven. Možná tedy použivejte raději pečící papír.
Obrazek uzivatele
Poučila jsem se ze všech dosud vložených příspěvků, cukr stáhla na 100g, pekla na pečícím papíru, marmoškou potela poskromnu a výsledek je moc fajn. taková "musli" dobrota. je fakt, že stačí kousek - sladká je pořád - ale jak se v puse rozleží, je to žůžo...
Obrazek uzivatele
napad znel skvele, vysledek jiz vypadal hure. dle meho nazoru v receptu neco chybi neb ja mam doma podomacku vyrobene musli tycinky, nikoli pernik. Ale chut je dobra:-)
Obrazek uzivatele
Podle mě tam teda chybí vejce :-)

Přidat komentář