
Dokonalá ovesná kaše
Křehké velké vločky vytvoří krásně krémovou, jemnou kaši. ,Mikrovlnná metoda‘ tentokrát není rychlejší – ale nemusíte stát u sporáku, míchat a hlídat.
Vydání: 2007/2
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 1 porci
Ingredience
- 50 g velkých ovesných vloček
- 350 ml mléka nebo vody, nebo směsi mléka s vodou + špetka soli
- K podávání
- hustý bílý jogurt, nejlépe řecký
- med
Příprava jídla
Na sporáku
V hrnci se silným dnem promíchejte vločky s mlékem nebo vodou, případně směsí obojího. Přidejte špetku soli a na mírném plameni povařte čtyři až pět minut. Občas kaši promíchejte.
V mikrovlnce
Ve vhodné misce promíchejte vločky, tekutinu a sůl a vše povařte pět minut na nejvyšší výkon. V polovině vaření kaši promíchejte a před podáváním ji nechte tak dvě minuty stát.
Jak servírovat
Ovesnou kaši rozdělte do misek, lžící na ni naklaďte jogurt a zakápněte medem. Malý tip: puristé jedí ‚por-
ridge‘ jen lehounce osolenou!
Další recept na ovesnou kaši naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
V hrnci se silným dnem promíchejte vločky s mlékem nebo vodou, případně směsí obojího. Přidejte špetku soli a na mírném plameni povařte čtyři až pět minut. Občas kaši promíchejte.
V mikrovlnce
Ve vhodné misce promíchejte vločky, tekutinu a sůl a vše povařte pět minut na nejvyšší výkon. V polovině vaření kaši promíchejte a před podáváním ji nechte tak dvě minuty stát.
Jak servírovat
Ovesnou kaši rozdělte do misek, lžící na ni naklaďte jogurt a zakápněte medem. Malý tip: puristé jedí ‚por-
ridge‘ jen lehounce osolenou!
Další recept na ovesnou kaši naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
hanele (neověřeno)
23. Červenec 2007 06:28
haniška (neověřeno)
14. Srpen 2007 14:21
Alena (neověřeno)
14. Září 2007 07:52
Eva Benecová
25. Leden 2009 20:59
Nafoukaná koza (neověřeno)
30. Říjen 2008 16:28
Jana Anna Štolbová
15. Červenec 2009 20:42
Pavlína Coufalová
25. Květen 2010 20:56
Miri šedá
9. Červen 2010 22:44