Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavá ryba se sezamem

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
20 minut pečení
PT10M
Příprava 0:10

Ingredience

    • 100 g strouhanky
    • 1 lžíce sezamových semínek
    • 4 filátka z bílé ryby, každé o váze asi 140 g, bez kůže
    • 2 lžíce bílého jogurtu
    • 1 lžíce olivového oleje
    • sůl a pepř, nemusí být

Příprava jídla


1.  Troubu předehřejte na 220, horko­vzdušnou na 200 °C. Strouhanku smíchejte v misce s polovinou sezamo­vých semínek. Pokud se bez toho ne­obejdete, filátka osolte a opepřete; ryba ale bude mít chuť i bez tohoto dochucení. Potřete je jogurtem a důkladně obalte ve strouhance se sezamem.
2.  Položte rybu na plech a posypte zbylými semínky. Zakápněte olejem a pečte v rozpálené troubě patnáct až dvacet minut. Podávejte nejlépe s pečenými bramborami, nakrájenými na klínky (americké brambory) a se salátovými lístky. Pozor: pokud nemáte mražený polotovar, budou se brambory péct zhruba o dvacet minut déle než ryba.

Tip od čtenáře:
Jídlo bude barevně zajímavější, když dáte přednost černým sezamovým semínkům.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář