Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahody s cukrem

Téměř nadpozemská lahoda, přímo stvořená na letní snídani! Není to ani zavařenina, ani želé – a hotovo máte skoro dřív, než se vám uvaří voda na čaj.

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT3M
Vaření 0:03
Zavařenina

Ingredience

    • 500 g směsi zralých jahod, rebarbory a banánů - mohou být i lehce   přezrálé, chuť to jenom zlepší
    • 250 g želírovacího cukru
    • lžíci citronové štávy
    • lžíci rumu nebo jiného aromatického alkoholu  (lze vynechat)

Příprava jídla

1. Jahody zbavte stopek a pokrájejte spolu s banány a stonky rebarbory na kousky. Vložte do misky vhodné do mikrovlnné trouby nebo do kastrůlku a prosypte cukrem.

2. V mikrovlnce vařte při nejvyšším výkonu tři minuty, přičemž směs alespoň jednou promíchejte. Jestli chcete, aby byl výsledek ještě jemnější, při míchání ovoce rozmačkejte. Pokud nepoužíváte mikrovlnku, vařte směs za stálého míchání na středním ohni pět minut.

3. Nechte trochu vychladnout, vmíchejte citronovou šťávu a případně rum.

Tip Apetitu:
✔ Voňavá směska báječně chutná s čerstvým pečivem, zejména croissantem. Tak nějak má vypadat sladká snídaně!

✔ Rum zesílí chuť jahod – a to i v případě, že ho přidáte už v první fázi, takže alkohol varem vyprchá. Řešení, které by vám záviděla i chytrá horákyně...
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 7/04, str.40
Obrazek uzivatele
Je to přeslazené! A moc mi to teda nechutná... Akorát se mi poprasila celá mikrovnka!

Přidat komentář