Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémové zeleninové rizoto

Přimět děti, aby jedly dostatek ovoce a zeleniny, může být tvrdý oříšek. S rizotem jim do jídelníčku zapracujete trochu vitaminů a vlákniny – a ani si toho nevšimnou…

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Italská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibulka, nadrobno nakrájená
    • 1 pastinák, nadrobno pokrájený
    • 2 střední mrkve, drobně pokrájené
    • 350 g rýže na rizoto (kulatozrnná)
    • 1 bobkový list
    • 1,2 l horkého zeleninového či kuřecího vývaru
    • 140 g mraženého hrášku
    • 50 g nastrouhaného parmazánu
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1.  Ve vyšší pánvi nebo v nízkém kastrolu rozpalte olej. Vhoďte do něj cibuli, pastinák a mrkev. Duste pod pokličkou asi osm minut, aby zelenina změkla.

2.  Přidejte rýži a bobkový list a dvě až tři minuty míchejte. Až začne rýže na okrajích sklovatět, přilijte 300 ml vývaru. Stáhněte plamen a za stálého míchání pomalu vařte, dokud se všechna tekutina nevstřebá. Pak postupně, po naběračkách, přilévejte vývar – vždycky počkejte, až se vsákne předchozí dávka. Takto postupujte, dokud není rýže uvařená; trvá to osmnáct až dvacet minut. Pokud spotřebujete všechen vývar, můžete ještě přidat trochu vody.

3.  Z uvařeného rizota vyjměte bobkový list a vmíchejte hrášek. Nechte několik minut prohřát, přidejte většinu parmazánu a ochuťte solí a pepřem. Posypte zbývajícím parmazánem a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/07, str.29

Přidat komentář