Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s houbami a bylinkami

Vše hotovo do půl hodiny! Vaření skoro bez tuku

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
PT12M
Vaření 0:12

Ingredience

    • 250 g lesních hub nebo velkých krémových žampionů, nakrájených na silné plátky
    • 2 lžičky kremžské hořčice
    • 3 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na plátky nebo rozdrcené
    • 150 ml zeleninového vývaru (i z kostky)
    • 250 g silnějších krátkých těstovin
    • 3 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • nastrouhaná kůra z 1 citronu
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

Houby, hořčici, česnek a vývar nechte asi pět minut probublávat v kastrůlku, důležité je, aby se přitom tekutina téměř vyvařila a houby změkly. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu, aby zůstaly pevné na skus. Sceďte a promíchejte s houbami, petrželkou a citronovou kůrou. Dochuťte a podávejte.

Krémově
Spolu s houbami přimíchejte deset deka ricotty či jemného tvarohu.

S lilky
Houby vyměňte za jeden lilek, nakrájený na silnější plátky, a množství vývaru zvyšte na 300 ml. Povařte s ostatními surovinami, aby byl lilek měkký a vývar odpařený. Pak vše vmíchejte do těstovin.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
zajímavý

Přidat komentář