
Rychlé hovězí s brokolicí z jedné pánve
Vše hotovo do půl hodiny! Vaření skoro bez tuku.
Vydání: 2007/2
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 50 g nesolených kešu oříšků
- 400 g dobře odleželého roštěnce či svíčkové, nakrájené na proužky
- 1 velká brokolice, rozdělená
- 4 řapíky celeru
- 150 ml hovězího vývaru (i z kostky)
- 2 lžíce krenexu
- 2 lžíce čerstvého sýra nebo žervé
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
1. Olej zahřejte v silnostěnné pánvi, vsypejte oříšky a pozorně pražte dozlatova; stačí pár vteřin. Dejte stranou.
2. Proužky masa osolte a opepřete a za stálého míchání smažte ze všech stran do zhnědnutí, asi dvě minuty. Pak hovězí vyjměte a přidejte k oříškům. Do pánve vhoďte zeleninu a dvě minuty smažte. Zalijte horkým vývarem, přiklopte a dvě minuty povařte. Mezitím promíchejte krenex se sýrem.
3. Maso s oříšky vraťte do pánve a promíchejte se zeleninou. Jezte s křenovou omáčkou a s mačkanými bramborami.
2. Proužky masa osolte a opepřete a za stálého míchání smažte ze všech stran do zhnědnutí, asi dvě minuty. Pak hovězí vyjměte a přidejte k oříškům. Do pánve vhoďte zeleninu a dvě minuty smažte. Zalijte horkým vývarem, přiklopte a dvě minuty povařte. Mezitím promíchejte krenex se sýrem.
3. Maso s oříšky vraťte do pánve a promíchejte se zeleninou. Jezte s křenovou omáčkou a s mačkanými bramborami.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
23. Leden 2008 07:58
Michaela (neověřeno)
18. Únor 2008 16:24
Ivana Lédlová
4. Červen 2009 15:49