Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rychlé hovězí s brokolicí z jedné pánve

Vše hotovo do půl hodiny! Vaření skoro bez tuku.

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Asijská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 50 g nesolených kešu oříšků
    • 400 g dobře odleželého roštěnce či svíčkové, nakrájené na proužky
    • 1 velká brokolice, rozdělená
    • 4 řapíky celeru
    • 150 ml hovězího vývaru (i z kostky)
    • 2 lžíce krenexu
    • 2 lžíce čerstvého sýra nebo žervé
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Olej zahřejte v silnostěnné pánvi, vsypejte oříšky a pozorně pražte dozlatova; stačí pár vteřin. Dejte stranou.

2.  Proužky masa osolte a opepřete a za stálého míchání smažte ze všech stran do zhnědnutí, asi dvě minuty. Pak hovězí vyjměte a přidejte k oříškům. Do pánve vhoďte zeleninu a dvě minuty smažte. Zalijte horkým vývarem, přiklopte a dvě minuty povařte. Mezitím promíchejte krenex se sýrem.

3.  Maso s oříšky vraťte do pánve a promíchejte se zeleninou. Jezte s křenovou omáčkou a s mačkanými bramborami.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/07, str.16
Obrazek uzivatele
zkusila jsem, ale maso bylo tuhé jako podešev... tak jsem ho dělala dalších 30 min. a moc to nepomohlo, ale jsem kuchtička začítečnice, tak bylo možná něco špatně...
Obrazek uzivatele
I já jsem už udělala 2 pokusy a pokaždé bylo maso tuhé, ale manželovi to prý chutnalo. Dneska se chystám na 3. pokus, ale nedělám si moc iluze, že to bude lepší.

Přidat komentář