
Indonéská hovězí polévka
I s levnějším kouskem hovězího (povařte je ale opravdu doměkka!) bude mít tato překrásná polévka velký úspěch a obohatí váš repertoár!
Vydání: 2007/2
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 350 g hovězí svíčkové
- 300 g širších plochých rýžových nudlí
- 180 g zelených fazolek
- hrst zeleného hrášku
- čerstvé lístky koriandru a bazalky
- 150 g klíčků (sójové, mungo apod.)
- 2 l hovězího vývaru
- šťáva z jedné limety
- ostrá papričková pasta Sambal oelek (hotový výrobek)
- 2 lžíce rybí nebo sójové omáčky
Příprava jídla
1. Maso zabalte do fólie a dejte na hodinu do mrazáku. Pak je vyjměte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Nechte dojít pokojové teploty.
2. Nudle povařte tři až čtyři minuty ve vroucí vodě, nebo je jenom vroucí vodou zalijte, aby změkly. Sceďte a dejte stranou.
3. Fazolky a hrášek spařte vroucí vodou nebo minutu povařte, sceďte a propláchněte studenou vodou.
Dejte do mísy spolu s koriandrem, bazalkou a výhonky.
4. Bujon uveďte v hrnci do varu, nudle velmi rychle propláchněte horkou vodou, oddělte je vidličkou a rozdělte do misek. Zalijte horkým vývarem, přidejte plátky masa a nechte dvě minuty stát (svíčková tím zkřehne, jiné maso ne). Vsypte zeleninu a listy bylinek, dotáhněte chuť limetovou šťávou, rybí nebo sójovou omáčkou a trochou ostré papričkové pasty.
2. Nudle povařte tři až čtyři minuty ve vroucí vodě, nebo je jenom vroucí vodou zalijte, aby změkly. Sceďte a dejte stranou.
3. Fazolky a hrášek spařte vroucí vodou nebo minutu povařte, sceďte a propláchněte studenou vodou.
Dejte do mísy spolu s koriandrem, bazalkou a výhonky.
4. Bujon uveďte v hrnci do varu, nudle velmi rychle propláchněte horkou vodou, oddělte je vidličkou a rozdělte do misek. Zalijte horkým vývarem, přidejte plátky masa a nechte dvě minuty stát (svíčková tím zkřehne, jiné maso ne). Vsypte zeleninu a listy bylinek, dotáhněte chuť limetovou šťávou, rybí nebo sójovou omáčkou a trochou ostré papričkové pasty.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
14. Listopad 2007 09:47