
Japonská polévka s kachním masem
Šťavnaté kachní maso dodá polévce skvělou chuť, byliny vůni, zelenina křupavost a nudle sytivost. Perfektní malý oběd!
Vydání: 2007/2
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 200 g hranatých vaječných nudlí
- 1,5 l drůbežího vývaru
- 5 tenkých plátků čerstvého zázvoru
- 4 malé čerstvé červené chilli papričky, rozkrojené a zbavené semínek
- 2 lžičky limetkové šťávy
- 3 stonky citronové trávy, lehce podrcené
- 3 snítky korinadru, stonky a lístky zvlášť
- pečené kachní maso (prsíčka) i s kůží
- 4 jarní cibulky, jemně nakrájené
- 60 g čerstvých výhonků, třeba mungo
- hrst sekaného koriandru na ozdobu
Příprava jídla
1. Nudle uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus.
2. Vývar přiveďte k varu, přidejte plátky zázvoru, čtyři poloviny chilli papriček a limetovou šťávu. Mírně povařte asi pět minut, aby se chutě propojily. Přihoďte citronovou trávu a stonky koriandru. Vařte ještě čtvrt hodiny; občas promíchejte. Přeceďte přes jemné síto a vraťte do hrnce.
3. Vložte pokrájené kachní maso i pokrájené jarní cibulky a asi pět minut spolu prohřejte. Rozdělte do misek, posypejte výhonky, sekaným koriandrem a zbývajícími polovinami chilli papriček.
2. Vývar přiveďte k varu, přidejte plátky zázvoru, čtyři poloviny chilli papriček a limetovou šťávu. Mírně povařte asi pět minut, aby se chutě propojily. Přihoďte citronovou trávu a stonky koriandru. Vařte ještě čtvrt hodiny; občas promíchejte. Přeceďte přes jemné síto a vraťte do hrnce.
3. Vložte pokrájené kachní maso i pokrájené jarní cibulky a asi pět minut spolu prohřejte. Rozdělte do misek, posypejte výhonky, sekaným koriandrem a zbývajícími polovinami chilli papriček.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
2. Duben 2008 09:13
Shirley (neověřeno)
4. Duben 2008 20:05