Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Japonská polévka s kachním masem

Šťavnaté kachní maso dodá polévce skvělou chuť, byliny vůni, zelenina křupavost a nudle sytivost. Perfektní malý oběd!

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka Asijská

Ingredience

    • 200 g hranatých vaječných nudlí
    • 1,5 l drůbežího vývaru
    • 5 tenkých plátků čerstvého zázvoru
    • 4 malé čerstvé červené chilli papričky, rozkrojené a zbavené semínek
    • 2 lžičky limetkové šťávy
    • 3 stonky citronové trávy, lehce podrcené
    • 3 snítky korinadru, stonky a lístky zvlášť
    • pečené kachní maso (prsíčka) i s kůží
    • 4 jarní cibulky, jemně nakrájené
    • 60 g čerstvých výhonků, třeba mungo
    • hrst sekaného koriandru na ozdobu

Příprava jídla

1.  Nudle uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus.

2.  Vývar přiveďte k varu, přidejte plátky zázvoru, čtyři poloviny chilli papriček a limetovou šťávu. Mírně povařte asi pět minut, aby se chutě propojily. Přihoďte citronovou trávu a stonky koriandru. Vařte ještě čtvrt hodiny; občas promíchejte. Přeceďte přes jemné síto a vraťte do hrnce.

3.  Vložte pokrájené kachní maso i pokrájené jarní cibulky a asi pět minut spolu prohřejte. Rozdělte do misek, posypejte výhonky, sekaným koriandrem a zbývajícími polovinami chilli papriček.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Indonéská hovězí polévka

Thajská hovězí polévka s kokosovým mlékem

Stracciatella, vývar s krupičkou a vejcem

Hovězí polévka s knedlíčky

Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi

Rajská polévka s nočky

Dýňová polévka s červenou čočkou a ořechy

Uzená hrachovo-mrkvová polévka

Čočková polévka s párkem

Slovenská zelňačka (kapustnica) se sušenými švestkami a klobásou

Vichyssoise

Bramborová polévka s houbami

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v příl. č.2/07, str.15
Obrazek uzivatele
mila redakce-v Japan NEEXISTUJE polevka s kachnou, citron.travou,limetka stava,coriander...to je vylozene THAILAND vareni! ziju v Japan,jsem z US a zila v Cesku, v Japan najdete RAMEN nudle/soup.ale s tenkym platky veprove moc jemne libove maso ,bouillon je DASHI,vyborny velmi zdravy s ruznymi zeleninkami ale jen v male davce,vse je velice vyvazene, krasne na pohled, a MOC zdrave-good luck u pristich receptu! Shirley

Přidat komentář