Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Stracciatella, vývar s krupičkou a vejcem

Její jméno (možná ho znáte ze zmrzliny) znamená v italštině ‚strakatá‘ – podle dvoubarevných provázků z vajec.

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • 1,2 l čirého drůbežího vývaru
    • hrst dětské krupičky
    • 1–2 vejce, nejlépe domácí nebo z podestýlkového chovu
    • sůl, pepř, případně pažitka na dochucení

Příprava jídla

1.  Vývar v hrnci uveďte do varu a zavařte do něj krupičku. Můžete ji také napřed opražit na troše másla a pak zalít vývarem a povařit, zhruba čtvrt hodiny.

2.  Ke konci varu vlijte rozšlehaná vejce a promíchejte je vidličkou tak, aby se vytvořily nitky. Polévku už dál nevařte; podle potřeby dochuťte.

Triky
Naučte se další kouzlo a zkuste spolu s krupičkou opražit i vajíčka! Promíchejte, vzniklé chuchvalečky zalijte vývarem (čím koncentrovanější bude, tím lepší polévka) a povařte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Indonéská hovězí polévka

Japonská polévka s kachním masem

Thajská hovězí polévka s kokosovým mlékem

Hovězí polévka s knedlíčky

Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi

Rajská polévka s nočky

Dýňová polévka s červenou čočkou a ořechy

Uzená hrachovo-mrkvová polévka

Čočková polévka s párkem

Slovenská zelňačka (kapustnica) se sušenými švestkami a klobásou

Vichyssoise

Bramborová polévka s houbami

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v príl. č.2/07, str.4
Obrazek uzivatele
Pochybuji, že by má maminka znala polévku pod tímto názvem. A ta druhá se správně (tedy podle mé maminky) jmenuje líná polívka, to když se totiž hospodyňce nechce vařit. A přesto výsledek - skvost (ovšem, chce to hodně petrželové nati a mrkvičku jemně nastrouhat. LL

Přidat komentář