Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajská polévka s nočky

Elegantní, spjaté s vysokou kuchyní, i robustně domácké – ale vždycky dostupné...

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT25M
Vaření 0:25
Polévka Italská

Ingredience

    • 50 g másla
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 1 l zeleninového vývaru
    • 250 g loupaných čerstvých nebo konzervovaných rajčat
    • 200 ml pyré (passata)
    • špetka přírodního cukru na vyvážení chuti
    • sůl, pepř, špetka skořice a 2–3 snítky bazalky na dochucení
    Na nočky:
    • 1 vejce, žloutek a bílek oddělte
    • 1–2 lžíce polohrubé mouky
    • 1 lžíce mléka
    • špetka soli
    • 1 lžička tymiánu na dochucení

Příprava jídla

1.  Máslo rozehřejte v hrnci a osmahněte mouku, stačí dvě až tři minuty. Zalijte studeným vývarem a uveďte do varu. Přidejte rajčata (mimo sezónu jsou konzervovaná lepší!) včetně šťávy, pyré i snítky bazalky, promíchejte a vařte asi čtvrt hodiny. Během varu přidejte skořici. Polévku pak propasírujte nebo rozmixujte.

2.  Z uvedených surovin kromě bílku vypracujte těstíčko. Bílek ušlehejte a sníh lehce zatřete do těstíčka. Lžičkou vykrajujte nočky. Rozmixovanou polévku dosolte, opepřete, vyvažte trochou cukru a za mírného varu do ní zavařujte nočky. Hotové jsou, jakmile vyplavou na povrch, asi po pěti minutách. Podávejte s lístky bazalky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Indonéská hovězí polévka

Japonská polévka s kachním masem

Thajská hovězí polévka s kokosovým mlékem

Stracciatella, vývar s krupičkou a vejcem

Hovězí polévka s knedlíčky

Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi

Dýňová polévka s červenou čočkou a ořechy

Uzená hrachovo-mrkvová polévka

Čočková polévka s párkem

Slovenská zelňačka (kapustnica) se sušenými švestkami a klobásou

Vichyssoise

Bramborová polévka s houbami

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
a kde je hřebíček?!
Obrazek uzivatele
k čemu hřebíček, ten se hodí tak akorád uhodit na hlavičku :-)
Obrazek uzivatele
Rajská polévka je skvělá, stala se naším oblíbeným rodinným receptem. Nočky jsou nadýchané a kombinace s bazalkou je zajímavá.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v příl. č.2/07, str.7
Obrazek uzivatele
Pro mě možná trochu víc osladit, než je v receptu, ale jinak je polévka výborná.

Přidat komentář