Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Valentýnský perník

Svého vyvoleného si rozhodně získáte, když mu předložíte nadýchaný perník podle receptu naší čtenářky Heleny Tomkové. Díky olivovému oleji je i zdravý!

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Pečení 0:30
Koláč Česká

Ingredience

    • máslo a strouhanka či kokos
    • na vymazání a vysypání formy
    • 400 g polohrubé mouky
    • 200 g krupicového cukru
    • 1 sáček vanilinového cukru
    • 1 vrchovatá lžíce kakaa
    • 1 sáček kypřicího prášku do perníku
    • 1–2 hrsti lískových nebo vlašských ořechů, nasekaných
    • 1 vejce
    • 10 lžic olivového oleje
    • 250–270 ml mléka

    Na dokončení:

    • moučkový cukr, čokoládová poleva nebo marmeláda

     

Příprava jídla

1.  Formu nebo pekáč vymažte máslem a vysypte strouhankou či kokosem. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Ve velké míse smíchejte mouku, krupicový a vanilinový cukr,  kakao, kypřicí prášek a oříšky. Přidejte tekuté přísady – vajíčko a olivový olej. Mléko přilévejte postupně podle konzistence těsta. Mělo by zůstat polotekuté (tak, aby se pak ve formě víceméně rozlilo). Přesuňte ho do formy a dejte do trouby. Pečte asi půl hodiny – pak perník zkontrolujte vpichem špejle. Pokud na ní ulpí vlhké těsto, ještě chvíli ho dopékejte.

2.  Vychladlý dezert můžete posypat moučkovým cukrem, polít čokoládovou polevou nebo potřít marmeládou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Plněný perník

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
nedoporučuji!!! nic moc!!!
Obrazek uzivatele
nedoporučuji!!! nic moc!!!
Obrazek uzivatele
úžasně nadýchaný perník! chutná naprosto skvěle - všem doporučuji. Příště do něj přidám kousky čokolády :) fakt výborný
Obrazek uzivatele
ještě jsem zapomněla dodat, že tenhle perník pečeme už hodně let, ale recept se nám ztratil. děkuji proto apetitu, že si na perníku můžeme znova pochutnat. :) já jen do těsta dávám jednu lžíci kakaa na vaření a klidně až 4 lžíce granka. perník má pak krásnou barvu a je slaďoučký. nám nejvíc chutná s citronovu polevou.

Přidat komentář