Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené špagety s kuřecím masem a houbami

Jednou jsem se před hostincem mých rodičů potkal s velmi příjemným starším párem. Když se dozvěděli, že jedu do Itálie, poradili mi, abych se určitě podíval po krůtím tetrazzini. Neměl jsem ponětí, o čem mluví, ale pak jsem – úplnou náhodou – narazil na recept na kuřecí tetrazzini ve staré italské kuchařce, a je vynikající. Trochu obyčejný, ale strašně dobrý. Tady je má verze…

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Vaření 0:30
Italská

Ingredience

    • 20 g nebo menší hrst sušených lesních hub
    • olivový olej
    • 4 kuřecí stehna bez kostí a bez kůže, nakrájená na kousky velké jako sousto
    • mořská sůl a čerstvě umletý černý pepř
    • 2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na tenké plátky
    • 350 g míchaných čerstvých hub, očištěných a rozlámaných
    • 200 ml bílého vína
    • 445 g suchých špaget
    • 500 ml smetany na šlehání
    • 200 g strouhaného parmazánu
    • lístky otrhané ze snítky čerstvé bazalky

Příprava jídla

1.  Předehřejte troubu na 200 °C. Sušené houby dejte do misky a zalijte je vroucí vodou, jen tak, aby byly ponořené (přibližně 150 ml). Dejte je stranou a nechte chvíli máčet. Nahřejte kastrol tak velký, aby se do něj vešly všechny ingredience, šplíchněte do něj olivový olej. Kousky kuřete osolte a opepřete a na oleji je pomalu osmažte dozlatova. Namočené houby slijte, vodu si schovejte, a houby přidejte do kastrolu s česnekem a čerstvými houbami. Přilijte víno, vodu z hub a snižte plamen. Mírně vařte, až se kousky kuřete provaří a vína trochu ubude.

2.  Mezitím podle návodu na obalu uvařte špagety ve velkém hrnci s vroucí slanou vodou, po uvaření je sceďte. Ke kuřeti do kastrolu přilijte smetanu, znovu přiveďte k varu a pak plamen vypněte. Dobře osolte a opepřete. Do smetanové omáčky s kuřetem přidejte uvařené špagety a důkladně proházejte. Přidejte také tři čtvrtiny parmazánu a všechnu bazalku a dobře promíchejte. Směs přeneste do zapékací mísy nebo teflonové pánve, zasypte polovinou zbylého strouhaného sýra a zapečte v troubě do zlatohněda a dokřupava. Rozdělte na talíře, zastříkněte trochou extra panenského olivového oleje a posypte zbytkem sýra.

Recept operní divy:
Sopranistka Luisa Tetrazzini (1871–1940) je údajnou autorkou receptu na drůbeží plátky zapečené s těstovinami a sýrem. Florentská rodačka prožila větší část života a kariéry v USA. Tři manželé ji sice připravili o většinu jmění, o apetyt však nikoli; recept s jejím jménem (copyright si nárokuje San Francisco) se obloukem vrátil do italské kuchyně.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houby v kuchyni

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 2/07, str.56
Obrazek uzivatele
Tento recept je opravdu moc dobry - jen poradim jednu malickost. Udelejte spaget presne tolik kolik snite, kdyz je totiz ohrejete (v mikrovlnce), tak se smetana rozpoji a spagety jsou potom moc mastne. Takze pokud ohrivat tak jen v peci...
Obrazek uzivatele
bylo to výborné, doporučuji opravdu hodně osolit a opepřit.:)
Obrazek uzivatele
je to mnam mnam mnam mnam :) minimalne, ale abych pri nakupu uplne nezkrachoval protoze jsem nemel cerstve houby, tak jsem je nahradil zampiony a dal tam jen susenou lesni smes a stejne mnam

Přidat komentář