Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brambory s fetou a oreganem

Lahodné a pikantní brambůrky

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Řecká

Ingredience

    • 400 g nových brambor, neloupaných,  jen pečlivě omytých
    • sůl na vaření brambor
    • 200 g fety nebo balkánského sýra
    • hrst čerstvé dobromysli (oregana)
    • 2–3 lžíce olivového oleje
    • sůl, případně pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Ve větším hrnci uveďte do varu vodu, osolte ji a vsypte brambory; pokud nejsou zhruba stejně velké, překrájejte je, aby se uvařily za stejnou dobu. Vařte asi dvanáct minut – než je scedíte, raději zkuste, jestli jsou už tak akorát. Pokud jsou uprostřed ještě trochu tvrdé, vypněte vařič a nechte je chvilku dojít v horké vodě.

2. Uvařené brambory posypte rozdrobenou fetou nebo balkánským sýrem a lístky dobromysli. Ochutnejte a případně dosolte a dopepřete.

3. Před podáváním zakápněte olivovým olejem.

Tip Apetitu:
✔ V Řecku se brambory pěstují stejně jako zelenina – jsou zavlažovány. Výsledkem jsou často úplní obři, takže na večeři jich stačí jenom pár. Rády se ovšem rozvařují – proto si dobře pohlídejte dobu vaření. Ani kaše ale není špatná – jestli se vám hlízy převaří, prostě je rozmačkejte s olivovým olejem a posypte fetou.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 7/04, str.45
Obrazek uzivatele
Přidejte do brambor sušené řecké černé olivy. Jejich výrazná chuť udělá z jídla gurmánský zážitek.

Přidat komentář